notícies notícies

Inaguració de la senyalització de la ruta amb bicicleta pel parc natural de la marjal Pego-Oliva

L’alcalde, Enrique Moll Briones, i la regidora de turisme, Pepa Sendra Sala, de l’ajuntament de Pego inauguraran el proper dissabte 21 de setembre, a les 11:30 h, la senyalització de la ruta amb bicicleta pel parc natural de la Marjal de Pego-Oliva. L’acte es realitzarà a la zona del Blau del Calapatar, i estarà present Carlos Linares, el director-conservador del Parc natural de la Marjal de Pego-Oliva. Es farà un petit recorregut a peu per conèixer la zona.

 

Els senyals, en format fletxa i balisa, i la pintura les ha comprat l’ajuntament de Pego, i la brigada del parc s’ha encarregat de la retolació i col·locació en el terreny. El Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, entre les províncies d’Alacant i València és una zona humida que destaca per la qualitat de les seves aigües i és un dels majors espais de biodiversitat de la Mediterrània. Amb aquesta nova senyalització dins de la marjal s’aconsegueix enllaçar el carril bici que passa pel límit sud del parc, amb la via senyalitzada per a bicicletes que arriba fins a la Font Salada, al nord, al terme municipal d’Oliva, per així obtenir una via contínua des de Dénia (Alacant) a Gandia (València), que poden aprofitar els visitants i ciclistes, sense tocar pràcticament les carreteres principals. Aquest itinerari recorre els camps d’arròs, el riu Racons (al sud) i el riu Bullent (al nord), i aprofita l’existència d’una via pecuària que travessa el parc natural de sud a nord. Aquesta nova via ciclista s’ha creat per a ús i gaudi d’un públic interessat en la natura, que busca nous coneixements fora de l’ambient habitual i sense altre objecte que el del plaer, però que al seu torn valora el patrimoni natural i cultural que observa. A més, l’itinerari proposat transcorre pels camps d’arròs, un paisatge que va canviant d’aspecte conforme passa cada estació de l’ any, pel que en cada estació els visitants podran observar les diferents etapes del cultiu de l’arròs i els treballs que això implica, per exemple, aquest mes de setembre coincideix amb la sega.

L’endemà, diumenge 22, es realitzarà la ruta inaugural amb bicicleta. S’ofereix gratuïtament a totes aquelles persones que tinguin interès en conèixer la marjal d’una forma lúdica i esportiva. El recorregut serà guiat per l’empresa Vivint Experiències. També hi ha la possibilitat de llogar la bicicleta o contractar un pícnic. Així mateix, com a novetat, el mateix diumenge l’Associació EcoBurroPark ha organitzat passejades en ruc per la zona de la Muntanyeta Verda, a un preu de 10 €. Es realitzaran dos torns, un de matí, a les 11h, i un altre a les 17h. Amb una durada d’1 hora, els nens acompanyats dels seus pares, gaudiran d’aquest paratge d’una forma diferent. Les persones interessades en aquestes activitats s’han d’inscriure prèviament a l’oficina de turisme de Pego.

Descripció de la ruta

La ruta és circular i consta de 15 km. Apta per anar caminant, en bicicleta, a cavall o en ruc. És de dificultat baixa pel que és ideal per fer amb xiquets. La sortida és des del carril bici que recorre paral·lel a la CV-700 des de Pego al Verger, a l’altura del quilòmetre 62. Al costat d’una casa de pedra comença el camí de terra. En només 150 metres s’arriba al riu Racons, que hem de vorejar per l’esquerra fins a trobar un petit pont i continuar per la dreta fins a la desviació. En direcció nord passarem pels camps d’arròs fins a l’encreuament amb la carretera CV-678, que haurem d’agafar a la dreta durant 200 metres, fins de nou entrar pel camí a l’esquerra. Passarem per l’ullal del Bullent i ens desviarem a l’esquerra fins arribar a la Muntanyeta Verda, que vorejarem i veurem el riu Bullent a la nostra esquerra. Passant el Blau del Calapatar girarem a l’esquerra, passarem el desviament cap a la Font Salada o ullal del Ruc, per prendre un altre camí tot recte fins a la CV-678 de nou, que travessarem uns 150 metres per tornar al camí de terra direcció sud. De nou ens trobarem amb el riu Racons, creuarem el pont i de nou al nostre punt de partida pel carril bici.

Mapa ruta en bicicleta per la marja Pego Oliva

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5072512

  • Hora: 22 de setembre a les 10:00 h
  • Distància: 10 km pel carril bici i 15 km pels camps d’arròs
  • Durada: 3 hores, aproximadament
  • Ruta apta per a nens de més de 9 anys (iniciats en ciclisme)
  • Punt de sortida i tornada: Oficina de turisme de Pego - C / Sant Rafael, 78
  • Preu: gratuït
  • Material necessari: bicicleta pròpia de mountain bike o híbrida, casc (obligatori), roba i calçat còmode o esportiu, aigua
  • Opcional:
    • Lloguer de bicicletes per a adults. Preu: 15 € (Indicar talla o alçada)
    • Esmorzar-Picnic: Preu: 5 € Compost de 2 mini entrepans, aigua, refresc, fruita, cafeteria / xocolatina, coca maria i cafè o infusió.
  • Inscripció prèvia obligatòria fins el dia 21 a les 18.00h
    • Necessari: nom complet i DNI (per l’assegurança), telèfon de contacte i email.
      • Oficina de Turisme de Pego - Tel 966400843, Email: pegoilesvalls@touristinfo.net
      • Vivint Experiències: 966424792, Email: reservas@viviendoexperiencias.com
  • En cas de previsió metereològica adversa serà cancel·lada prèvia notificació per email.