noticies noticies

Comunicat de l’ajuntament sobre els fets d’ahir vinculats al partit de futbol

Des de l’Ajuntament de Pego i la Directiva del Pego C.F. condemnem els actes que ahir van succeir abans, durant i al finalitzar el partit de futbol.
Condemnem l’actitud d’alguns aficionats del Gandia C.F. que van omplir els voltants de l’estadi amb les seues pegatines identificatives amb simbologia nazi.

Aquestes persones foren identificades pels cossos de seguretat a última hora del matí, buscant a la persona responsable d’aquest acte, el qual no és trobava amb el grup. En tot moment estes persones varen estar controlades per les forces de seguretat.

A l’hora del partit els cossos de seguretat recomanen que és millor identificar-los i tindre’ls controlats dintre del recinte esportiu, ses va tornar a identificar i aquell que no portava DNI físic o tenia antecedents penals no va poder accedir al recinte, avisant-los que no anàvem a tolerar cap conducta o signe que no fora legal dintre de la instal·lació, seguint sempre les recomanacions dels cossos de seguretat la qual cosa varem complir.

Entenem que grups de ideologia contraria és manifestara a les rodalies del camp per mostrar el seu malestar i les seues idees.

Però no podem deixar de banda, que deuríem que preservar la seguretat de les persones que diumenge rere diumenge com aficionats rogets presencien el futbol en el Cervantes, per això i seguint les mesures que aquesta pandèmia ens marca les portes del recinte quedaren tancades.

No podem tolerar i hem de condemnar les actituds violentes de part dels manifestants que esperaven a les rodalies , ja que el llançament de pedres al recinte esportiu haguera pogut ocasionar danys als treballadors públics i aficionats. La violència genera violència.

Com hem dit entenem les manifestacions sempre que siguen cíviques i responsables, manifestant el seus pensaments però mai utilitzant la violència per a tal.

Per últim dir que ningú és va posicionar de ninguna de les parts, sols és va mirar pel bé dels aficionats i del poble en general, perquè deixar els ultres radicals després de la negativa a entrar solts pel poble tampoc era una solució al problema i deixar-los eixir una vegada acabat el partit perquè fora una batalla campal tampoc.

Les competicions esportives no poden ser motius de confrontaments polítics, ni les baralles la manera de solucionar les divergències ideològiques, responent amb violència als violents acaben donant-los la raó, no podem callar davant de ninguna injustícia però tampoc podem crear mes violència.

 

Publicat en: