noticies noticies

Pego anima els jóvens a redescobrir la lectura amb el joc de la Fòrmula Secreta

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pego s’ha adherit a un nou projecte d’oci educatiu desenvolupat des de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) anomenat la Fórmula Secreta. Una aposta pels llibres, el joc, l’aprenentatge en valors i l’experiència interactiva mitjançant la lectura.

Esta iniciativa està adreçada als joves pegolins d’edats entre els 12 i els 17 anys. A partir de la propera setmana será dinamitzada per la tècnica local de joventut des del centre Infojove de Pego on actualment, i fins el 26 d’octubre, s’arrepleguen les inscripcions.

En col.laboració amb LEA Lectura Abierta, el projecte es planteja com un modern club de lectura més dinàmic i interactiu. La Fórmula Secreta és una invitació al joc, al viatge lector, a l’aventura literària. Una experiència col.laborativa al voltant de l’obra l’Efecte Frankenstein de l’escriptora alacantina Elia Barceló qui ha estat recentment guardonada Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil. Una experiència participativa amb debats, jocs i infinitats d’activitats virtuals i presencials.

La primera fase del projecte adopta la forma d’un joc de rol com a Escape Room en el que els jóvens buscaran les pistes que els han de proporcionar la clau d’accés a les següents dinàmiques que es desenvolupen online. La Fòrmula Secreta és un projecte que incideix en l’educació en valors com a ferramenta d’oci educatiu que permetrà l’educació en camps com el gènere, el creixement personal, la participación activa o la prevenció de la violencia, alhora que es fomenta la lectura, el debat i l’aprenentage sobre altres èpoques històriques.

 

Publicat en: