noticies noticies

Pego ajuda els joves a canalitzar el seu futur a través el Programa Jove Oportunitat

El municipi implanta per segon any aquesta iniciativa de l’IVAJ que permet donar segones oportunitats i construir un projecte de vida

Pego es converteix en el primer municipi de la Marina Alta en implantar el 2023 el programa Jove Oportunitat (JOOP) de l’IVAJ (Institut Valencià de la Joventut). Es tracta d’un programa pilot de l’Institut Valencià de la Joventut, cofinançat per la Unió Europea, que té com a objectiu principal l’orientació personal i professional del jove participant, des d’una visió integral de la persona, per a permetre-li construir el seu propi projecte de vida.

Des de març fins a juliol, l’àrea municipal de Joventut posa el seu focus en els 12 joves de la localitat amb edats compreses entre els 16 i 21 anys que actualment ni estudien ni treballen i que disposen d’un nivell baix de formació. Joves que, per diferents motius, s’han vist separats del sistema educatiu reglat i que es troben en un moment de confusió. Repetidors inactius de perfil absentista, joves amb perfils socioeconòmics baixos, o simplement joves amb ganes de trobar el seu camí personal i laboral i que requereixen ajut personalitzat per fer-ho.

El Joop a Pego és una aporta directa del regidor de Joventut, Raul Tamarit, que tot i ser desenvolupada pel seu equip tècnic compta amb la col·laboració fonamental de l’àrea d’orientació de l’Institut Enric Valor, el departament municipal de Serveis Socials amb l’equip base d’educadores al capdavant i l’orientadora de l’oficina local del CREAMA. Els joves que inicien ara el seu procés d’orientació disposen del suport diari, durant 4 hores, d’una coach motivacional. Una agent de socialització procedent de l’àmbit de l’educació social que dirigirà els 4 mòduls de l’acció formativa.

Amb aquests joves es treballa tant el seu desenvolupament personal com el social i actitudinal. Pel que fa a la seva orientació professional, visitaran arreu de tota la província empreses col·laboradores del programa per descobrir noves eixides professionals. Tanmateix, se li donarà suport acadèmic a aquells joves que en aquest procés decidisquen reprendre els estudis, preparant la prova d’accés a la formació professional de grau mitjà o bé a la prova d’accés als certificats de professionalitat.

El regidor de joventut, sabedor de la complexitat d’aquest programa, celebra la seva continuïtat i espera que este any es sumen molts més joves als 7 que finalment van concloure el programa l’edició primera.

 

Publicat en: