noticies noticies

Enguany, Pego pinta el Carnestoltes

L’Ajuntament de Pego presenta enguany una proposta d’activitats alternatives per a que el Carnestoltes continue actiu en el calendari local. Amb el lema “Enguany Pego pinta el Carnestoltes” es presenta una proposta conformada per quatre activitats.

Amb l’objectiu de mantindre viu l’esperit fester d’un poble molt implicat amb els Carnestoltes com és Pego, s’han preparat propostes per a totes les edats i adaptades a la actual situació socio-santitària per tal d’alleugerir el parèntesi social que paralitza també l’oci. En primer lloc, i així com en edicions anteriors, els centres educatius han sigut convidats a unir-se als Manaments de la Bruixa del Carnestoltes. Este personatge, esta vegada, escenificarà la crida mitjançant una representació teatral a càrrec de l’escola municipal de teatre de Pego que serà gravada i compartida a les xarxes per al seu visionat asincrònic a partir del dia 5 de febrer. De manera que tots els xiquests de Pego seguiran la mateixa pauta de disfressa als col.legis des del dilluns 8 de febrer amb calcetins desparellats, llaços, corones i flors. Una pauta semblant serà la que la Bruixa donarà també a la població en general que tindrà que fer servir els balcons com a escenari participatiu.

Màscares i maquillatge

A més, s’ofereixen dues activitats d’oci educatiu que permetran mantenir la dinàmica festiva des del 5 fins el 20 de febrer. En primer lloc, el 8 i el 15 de febrer es durà a terme un taller per a la realització de disfresses a partir de mascaretes pintades. Els vídeos tutorials que pautaran les diferents maneres de transformar la mascareta es penjaran a les xarxes per al seu visionat asincrónic fins el 24 de febrer per tal que cualsevol veí puga seguir-los i elaborar la seva creació. Mentre que la segona activitat proposta és un taller sincrónic per aprendre les tècniques bàsiques d’un maquillatge de Carnestoltes i un altre basat en la tècnica per l’envelliment mijançant la caracterització típica de la Pinyata (el soterrament de la sardina). Aquestes sessions formatives correran a càrrec de la caracteritzadora local Maite Server i es duran a terme mitjançant la plataforma Zoom -en temps real, els dissabtes 13 i 20 de febrer- prèvia inscripció telefònica o per l’Instagram a l’Infojove Pego.

Concurs popular

D’esta manera el poble que ha fet emblema comarcal de la festa pagana des del 1979 manté viva la flama festera i este any pinta el Carnestoltes. Els participants dels tallers creatius podran presentar les seues obres a concurs popular i això permetrà als veïns escollir les obres guanyadores mitjançant votacions a les xarxes. Serà així com s’adjudicaran quatre premis valorats en 50€ cadascun que podrán ser validats amb compres en els establiments pertanyents a l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego, com a entitat col.laboradora.

 

Publicat en: