noticies noticies

Pego enceta el mes d’octubre amb molt d’aroma

La Casa de Cultura acull l’exposició ‘Espècies: L’univers del sabor’, organitzada per la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant

Pego entra al mes d’octubre amb molt de sabor. El divendres 7, a les 19.30 hores inaugura a la Casa de Cultura (carrer Sant Domenech 5) l’exposició ‘Espècies: L’univers del sabor’, organitzada per la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant. Es mostrarà com les herbes culinàries i les espècies han tingut gran poder a l’hora d’influir en la història del món, ja que a més d’aportar caràcter i personalitat a la gastronomia, han servit com a moneda de canvi, impulsant la conquesta de territoris, provocant guerres i transformant els hàbits socials.

El recorregut didàctic i sensorial, esguitat de plantes naturals i rams d’herbes, es realitza a través de sis taules explicatives i un vídeo en el qual s’ensenya a cuinar amb espècies de manera senzilla, ràpida i econòmica.

“Aquesta exposició és un punt més de la programació dedicada al 500 aniversari de la primera volta al món realitzada per Magallanes i Elcano, la qual volem celebrar durant tot el mes a Pego, per tal d’explicar a menuts i majors un dels esdeveniments més importats de la història de l’ésser humà que va canviar el món per sempre”, apunta la regidora de Cultura, Laura Castellà.

‘Espècies l’Univers del sabor” podrà visitar-se a Pego fins a finals d’any. A més del municipi pegolí, ha realitzat itineràncies en: el Museu MUA de la Universitat d’Alacant, El Auditori Teulada-Moraira, el Centre de Turisme CDT Marina Alta- Dénia, La Seu Universitària Ciutat d’Alacant, la Biblioteca i Casa de Cultura de Guardamar del Segura, Centre Cultural Gómez Tortosa de Novelda, CEIP Port de Xàbia, Vila Museu, Fira Alacant Gastronòmica i Centre Cultural Clarisses Elx.

L’exposició, d’entrada lliure, ha comptat amb l’assessoria científica del CIBIO i de l’Estació Biològica i Jardí Botànic Torretes de la Universitat d’Alacant.

També pot consultar-se en el catàleg virtual de l’exposició allotjat en la pàgina https://www.catedracarmencita.ua.es/ que es troba en tres llengües (castellà, valencià i anglés).

 

Publicat en: