noticies noticies

Pego implanta un sistema de mediació per a resoldre els conflictes entre veïns

El municipi posa en marxa el projecte Mediaprop, amb tres persones que intervindran en problemes de convivència, sorolls, molèsties per animals, danys en el mobiliari, etc

Les tècniques de Mediaprop junt amb les regidores Alicia Siscar i Merxe Bolta.

Pego posa en marxa aquesta setmana el projecte Mediaprop. Es tracta d’un servei que presta la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública amb el qual facilitar la mediació de diferents conflictes entre veïns i que estarà disponible a partir del dimecres 5 d’octubre. Una proposta conjunta entre l’Ajuntament i la Plataforma Alacantina de Persones Mediadores d’Alacant (PAPM) que comptarà amb un equip de tres intermediaris.

Tres persones que cobriran el servei (cada setmana, dues d’elles) i que intentaran posar fi a conflictes com ara molèsties per sorolls entre veïns, problemes per l’ús de l’espai públic, males olors, molèsties animals, danys en el mobiliari, mediacions en l’àmbit familiar (intergeneracionals, entre germans/as, cuidats a majors i menors…), o mediació amb menors tant en l’àmbit escolar com fora d’aquest; entre altres. “La mediadora tracta que totes dues parts arriben a un acord sense que aquesta arribe a dictar sentència o judici”, explica la regidora de Serveis Socials, Merxe Bolta.

Encara que el nombre de conflictes amb els quals pot mediar aquesta nova figura és àmplia, hi ha alguns problemes en els quals no podrà intervenir d’aquesta manera, “tan sols assessorar i derivar cap a altres recursos”. Qüestions com la violència de gènere, conflictes derivats de la malaltia mental d’una de les parts, conflictes en els quals es pretenga buscar la culpabilitat d’una de les parts, conflictes en els quals les creences i els valors anul·len l’autonomia individual d’alguna de les parts.

Les mediadores atendran els veïns i veïnes, sota cita prèvia, un dia a la setmana de 9.30 a 14 hores en les instal·lacions de la Mancomunitat de Pego i Les Valls.

Aquest servei estarà obert durant els tres pròxims mesos (d’octubre fins desembre, aquest últim inclòs) i té un cost de 6.000 euros finançats completament per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

 

Publicat en: