noticies noticies

El projecte europeu ‘Diversos’ porta a Bèlgica a quatre joves de Pego

La cita esportiva en la qual participaran representants de XX municipis, tindrà lloc entre el 19 i el 21 de maig

Una delegació pegolina conformada per quatre joves del municipi d’entre 18 i 23 anys i encapçalada per la coordinadora de Joventut, Maido Moreno, ha viatjat a Brussel·les per tancar el projecte ‘Diversos: diàleg estructurat’. Un projecte conjunt de les regidories de Medi Ambient, Turisme, Promoció Econòmica i Joventut que es va iniciar en novembre de 2021 al voltant del que va ser el primer fòrum d’experts i joves per a una Europa rural sostenible.

En aquell moment els joves pegolins, juntament amb els experts universitaris i institucionals assistents al fòrum analitzaren la realitat europea al voltant de quatre eixos temàtics: l’Europa verda i digital als pobles; el paper dels joves en la conformació de les polítiques locals i extra-municipals; el desenvolupament econòmic i l’ocupació als municipis rurals; i les estratègies locals de desenvolupament.

Si bé el viatge a Brussel·les amb parada a la seu del Parlament Europeu i visita cultural a Gante tanca ara aquest projecte, obri, tanmateix una nova línia de col·laboració juvenil amb el consistori pegolí per integrar-se tant en nous fòrums de participació d’àmbit local com en nous projectes europeus.

Els joves participants en el projecte ‘Diversos’ han adquirit coneixements relatius a les polítiques europees de preservació mediambiental i lluita contra el canvi climàtic (Green Deal); digitalització (Digital Europe) i el desenvolupament rural vinculat l’Smart Villages. En el marc del fòrum es van incloure sessions de diàlegs, tallers i visites d’estudi. Tanmateix es donaren a conèixer nous models d’ocupabilitat lligats a l’Europa Verda, sostenible i digital, i es presentaren ferramentes de recent implantació com l’Europass CV.

 

Publicat en: