noticies noticies

Pego corre per asfalt i muntanya

El club d’atletisme Dorsal 19 presenta la IV Trail i la XXXIX Volta a Peu

A Pego es corre tant per asfalt com per muntanya. El club d’atletisme local Dorsal 19 va presentar ahir les dues grans proves que se celebraran en les pròximes setmanes en la localitat, el Trail (carrera de muntanya) i la Volta a Peu; que compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego.

La primera d’elles, la quarta edició del Pego Trail, tindrà lloc el 23 d’abril. Una competició prevista per a el mes de setembre passat però que va haver d’ajornar-se per l’incendi que van patir les muntanyes del municipi el passat estiu. “Ara la muntanya està molt bonica, ha sigut un encert fixar la data per a aquest mes”, va apuntar Ferran Siscar, un dels membres del club esportiu, encarregat de presentar la prova.

Aquesta quarta edició del Pego Trail comptarà amb tres modalitats: ‘Sender 15k’, ‘Sprint 15k’ i ‘Trail 21k’. L’itinerari s’iniciarà i finalitzarà en el Pla de la Font i recorrerà, entre altres punts del terme municipal, el Camí vell d’Ebo, el Corral de Rata, Bodoix, la Figuereta o el Barranc de la Canal.

La segona cita de l’atletisme amb Pego tindrà lloc el 6 de maig coincidint eixida i meta amb la Trail, el Pla de la Font. La prova més veterana del circuit de la Volta a Peu a la Marina Alta (compleix 39 anys) comptarà amb un recorregut diferent del de les últimes edicions, “encara que no serà nou, ja que ja s’ha utilitzat en altres carreres”, va explicar Carlos Siscar, un altre membre del Dorsal 19, un dels encarregats del disseny del recorregut.

El president del Dorsal 19, Vicent Sala va assegurar que en el club estan “molt orgullosos de poder tindre dues cites d’atletisme tan importants en el calendari de la Comunitat Valenciana. El Trail Pego encara és una prova jove, hem de cuidar-la i acaronar-la. Els companys estan fent una gran faena i creiem que li ofereix un gran futur. Quant a la Volta a Peu, és tota una prova veterana, per la qual cosa devem l’obligació d’exigir que siga la millor carrera de tota la província. Creiem que ho estem aconseguint”.

Sastre va remarcar que el club continuarà treballant “per a millorar en la mesura del possible i tindre dues grans carreres l’any vinent en el qual celebrarem la 40 edició de la Volta i la cinquena del Trail”.

Finalment va agrair “al consistori, així com a Acció Urgent, Policia Local i voluntaris, per la implicació en l’organització dels dos esdeveniments”. I va voler destacar la bona salut del club, “comptem amb més de 90 socis i una escola d’atletisme fort, perquè els més joves estan demostrant tindre molt de talent a les cames”.

 

Publicat en: