noticies noticies

Pego redueix despeses en l’Escoleta Infantil Municipal amb la instal·lació de fotovoltaiques

Amb aquesta actuació, finançada a través d’una subvenció de la Diputació d’Alacant, el consistori reduirà al voltant de l’11% de la despesa, més de 4.400 euros

Un important estalvi en el consum de llum. Aqueix és el principal objectiu de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en lEscoleta Infantil Municipal La Trilladora. L’Ajuntament realitzarà aquesta actuació després d’haver rebut una subvenció de la Diputació d’Alacant, per un import de 18.000 euros, a través de la convocatòria per a l’impuls de les instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum d’edificis municipals i il·luminació pública.

Les plaques solars, de tipus 1, se situaran en l’aler dret de la coberta de l’edifici, amb el que s’obtindran, segons l’estudi realitzat pels tècnics municipals, 1.482,15 hores de solars equivalents de funcionament a l’any, superiors a les 1.300 hores mínimes preceptives. L’actuació preveu una producció de 14.821,54 Kwh, “l’estalvi serà d’un 11,76% respecte al consum total, per la qual cosa es reduirà al voltant de 4.445 euros a l’any. Cal dir que el consum en aquest edifici està catalogat pels tècnics com molt elevat, per la qual cosa es tracta d’una actuació important, tant ecològicament com per a les arques municipals”, matisa la regidor de Medi Ambient, Laura Castellà.

Amb aquesta sol·licitud i la posterior execució del projecte, incideix l’edil, es pretén per part de l’Ajuntament de Pego “apostar pel Pla d’Acció per a la Implementació de l’Agenda 2030 en la Diputació d’Alacant dins de la política de Transició Energètica i Canvi Climàtic, així com per la iniciativa europea del Pacte d’Alcaldies per al Clima i l’Energia Sostenible”. Objectius, recorda Castellà, “tots ells destacables en la planificació estratègica de la política municipal en matèria d’estalvi i eficiència energètica en implementar l’ús d’energies renovables amb la finalitat de fer l’entorn més sostenible”.

 

Publicat en: