noticies noticies

Pego viu el Nadal amb sorpresa inclosa

La regidoria de Festes presenta la programació per a les festes amb un acte nou del qual l’edil no ha volgut revelar molts detalls

Arranca l’últim mes de l’any i Pego ja s’engalana per a celebrar les festes de Nadal. La regidora de Festes, Anna Llopis ha presentat este matí els actes que s’ha preparat per a estes dates tan entranyables. Una programació on la majoria d’activitats estan destinades als xiquets i xiquetes i en el qual hi ha alguna sorpresa, programada per al dia 19.

“Es tracta d’una actuació entorn a la música que comptarà amb la col·laboració de Acció Urgent. Tan sols diré que serà un acte espectacular. No vull donar molts detalls perquè volem que siga una sorpresa per als veïns i veïnes, als quals convidem que participen acudint a la Plaça de l’Ajuntament a les 19 hores amb una vela”.

El 23 de desembre, des de les 16 hores i fins a les 20 hores, en la Plaça del Mercat, tindrà lloc la primera jornada de lliurament de cartes a Pare Noel. Una cita ineludible per als més xicotets i xicotetes. La vesprada, a més, estarà amenitzada amb jocs i castells inflables. Esta programació es repetirà també l’endemà, vespra de Nadal, d’11 a 14 hores, també en la Plaça del Mercat.

El mateix dia, a les 11.30 hores, l’Orfeó de Pego i la Colla de Dolçainers i Tabalaters, la Clandestina, delectarà als veïns i veïnes amb un concert nadalenc itinerant pels principals carrers del municipi.

Ja el 31 de desembre, a les 11.30 hores els xiquets i xiquetes del municipi podran gaudir d’una festa de comiat del 2023 en la carpa instal·lada al Pla de la Font. Una festa que estarà amenitzada pel Grup Gelatina amb el seu espectacle musical ‘La fàbrica de joguets’. “Es tracta d’un acte perquè els més xicotets i xicotetes puguen celebrar el comiat de l’any com el fan i el faran els majors a la nit, en el mateix emplaçament, on tindrà lloc una discomòbil”, ha matisat l’edil.

Per a l’inici de l’any, concretament el 3 de gener, de 16 a 20 hores, en la Plaça de l’Ajuntament, els patges reals visitaran Pego per a recollir les cartes dels xiquets i xiquetes de Pego. “Esperem que ningú falte a la cita tan important”.

I el dia 5 de gener, “crec que el dia més esperat per tots i totes”, arribaran Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. La visita està prevista a les 18.30 hores. “Cal destacar que el recorregut començarà des de la Plaça Jaume I i finalitzarà en la Plaça de l’Ajuntament, on Melchior, Gaspar i Baltasar realitzaran el parlament abans de posar-se a repartir els regals per tot el municipi”.

Decoració de balcons i façanes

Com a novetat per a esta important data del calendari, ha explicat la regidor, des de l’Ajuntament de Pego, en col·laboració amb l’Associació de Comerciants, “volem potenciar una tradició pegolina com és la d’engalanar els balcons i façanes de les nostres llars per a rebre als tres d’Orient. A Pego sempre s’han vist este dia les façanes amb cabassos i globus, i altres decoracions. Crec que hem de treballar per a continuar potenciant tradicions del nostre municipi. Per això hem decidit posar en marxa un concurs de decoració de balcons i façanes”. Per a dilucidar qui seran els guanyadors, es valorarà originalitat, volum, estil i creativitat.

Hi haurà tres premis, “el guanyador rebrà 200 euros per a gastar en els comerços de Pego, el segon premi serà de 100 euros també per a gastar en els comerços de Pego, mentre que el tercer serà de 50 euros amb un lot de productes dels comerços de Pego. El primer premi serà a càrrec de l’Ajuntament, mentre que el segon i el tercer els finançarà l’Associació de Comerciants”, ha matisat.

L’edil ha conclòs agraint “la col·laboració del departament de Serveis del consistori, a l’Associació de Comerciants de Pego, a les Falles de Pego, a la Junta Central de Moros i Cristians, la Junta Central de Setmana Santa, als quintos de 2024 i a l’Associació de Carreters; perquè tots ells sempre estan disposats a tirar una mà per a tot el que siga necessari fer en estes festes tan volgudes per tots i totes i especialment pels xiquets i xiquetes”.

 

Publicat en: