noticies noticies

Pego posa a córrer ‘de cara’ al municipi als atletes del Trail

L’organització (Dorsal 19 en col·laboració amb l’Ajuntament de Pego) confecciona un nou recorregut en la cinquena edició d’esta carrera perquè el participant tinga vistes de la localitat mentre participa en la prova

Pego celebra el pròxim 24 de març la cinquena edició del Trail, una competició atlètica que recorre algunes de les parts de l’entramat muntanyenc del terme municipal. Per a esta ocasió l’organització (Dorsal 19 i en col·laboració amb l’Ajuntament de Pego) han decidit confeccionar un recorregut diferent del de passades edicions, apostant perquè siga més vistós per al corredor: “hem intentat fer un itinerari en el qual, en la seua major part, els participants puguen veure la vall de Pego, que córrega de cara al municipi, no d’esquena”, ha explicat Vicent Sala, president del club esportiu Dorsal 19.

L’eixida d’esta carrera estarà situada al Pla de la Font i els corredors passaran per punts emblemàtics del terme municipal pegolí, entre altres com la Penya del Gat, el Barranc de la Canal, la muntanya del Xical, el Barranc dels Coves, la Cova Negra, el Barranc del Pintor i la Senda del Marocco, “esta última s’ha recuperat per a l’ocasió de forma conjunta entre el club d’atletisme, el Centre Excursionista y el Club Cicliste Pego i Les Valls ”, ha matisat el regidor d’Esports, Raül Tamarit.

Com en altres edicions, hi haurà tres modalitats de carrera, la primera de 20 km +1.000 Trail, la segona de 14 km +720 Sprint Trail i la tercera, per a senderistes, 12 km +520 Sender. Des de l’organització s’espera la participació del voltant de 500 corredors entre les tres modalitats. “Encara poden inscriure’s en qualsevol de les tres en la web www.mychip.es”, ha recordat Sala.

Tant el president de l’entitat esportiva com Tamarit han remarcat el salt de qualitat que es dona enguany respecte a esta competició, “a més de canviar el recorregut, hem millorat l’aspecte relacionat en la seguretat. Hem traçat un planejament coordinat amb la Policia Local i el servici d’atenció primària d’Acció Urgent. L’objectiu és que si hi ha algun accident, s’atenga i solucione el més ràpid possible”.

Un altre aspecte que des de l’organització s’ha posat l’accent és el de la neteja i respecte per l’entorn natural, tant durant la celebració de l’esdeveniment com després de la seua finalització; “tots els corredors que participen en les proves estan molt mentalitzats en este tema, a més durant la carrera, els que participen com a “corredor granera” recuperaran les deixalles que es puguen tirar durant el recorregut. I l’endemà un grup del Dorsal tornarà a realitzar el trajecte per a tornar a revisar i retirar qualsevol cosa que se’ns haja passat. Deixarem tot el recorregut millor del que el trobem”, ha insistit Sala.

Tamarit ha agraït “la implicació del Dorsal 19 i especialment la secció de muntanya, per tot el treball que han fet per a poder tindre una carrera espectacular, cada vegada participa més gent en esta prova i cada vegada es necessita major infraestructura per a preparar-la i sempre estan disposats a millorar. També a tots els actors que participen en este esdeveniment, tant en l’aspecte de seguretat com d’organització, especialment al tècnic d’Esports de l’Ajuntament”.

 

Publicat en: