noticies noticies

S’inicia la fase final de la concentració parcel·lària de la Marjal Pego-Oliva

La Generalitat tramitarà a partir de dilluns la compra de terrenys en la zona no cultivable del parc natural i permutant altres per a finalitzar el procés

La concentració parcel·lària de la Marjal Pego-Oliva enfila, ara si, la seva fase final. La Generalitat tramitarà a partir del dilluns 25 de març la compra de terrenys en la zona no cultivable del parc natural així com realitzant permutes en altres. L’objectiu és reordenar i racionalitzar la gestió de parc, facilitant així la desitjable convivència entre les necessitats naturals i aquelles altres que són pròpies del cultiu de l’arròs, és a dir, aconseguir que els propietaris tinguen les seves terres en la zona que està fora de l’espai protegit.

Es tracta del pas decisiu per tal de finalitzar amb el llarg i conflictiu procés de concentració del parc natural que s’ha prolongat des de fa més de cinquanta anys i que afecta 931 propietaris, un total de 2.978 parcel·les.


Aquests propietaris han rebut una notificació de la Generalitat on s’especifica les parcel·les que tenen en propietat (amb la dimensió i localització) i també les parcel·les que els ofereix per a fer el canvi, siga a través de compra o permuta. Serà a partir del dilluns quan podran dirigir-se a l’oficina que instal·larà la Generalitat en Pego per poder iniciar els tràmits.


Tot i que el dilluns es dona llum verda a la fase final, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ja va iniciar el procés el febrer de 2023, quan es va realitzar la primera compra de dos parcel·les situades en la zona no cultivable del parc natural.


“Per fi es veu la llum en aquest llarg procés que es va iniciar als anys 70 i que pareixia no tindre final. Estem contents perquè des de l’Ajuntament s’ha treballat molt durant els últims anys col·laborant amb la Generalitat per tal d’aconseguir fer realitat aquesta concentració parcel·lària. Estem contents perquè aquest procés posarà fi a una problemàtica que tenien molts veïns i veïnes, que no sabien on tenien la seva terra ni podien traure cap rendiment d’ella”, ha indicat la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà.

 

Publicat en: