noticies noticies

Pego sol·licitarà que els Moros i Cristians siguen festa d’interés autonòmic

La proposta, impulsada per la Junta Coordinadora dels festers i que s’enviarà a la Conselleria de Turisme, va ser aprovada per unanimitat

Pego sol·licitarà a la Conselleria de Turisme que els Moros i Cristians siga declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic. El ple ha aprovat per unanimitat esta vesprada la proposta presentada per a sol·licitar esta aprovació. Una festa que va nàixer fa quasi sis dècades (57 anys) i en la qual participen centenars de veïns i veïnes en l’actualitat, en 13 filaes cristianes i mores.

L’objectiu d’esta proposta és “enfortir el treball dels últims anys per la Junta Coordinadora, que li ha donat un nou impuls”, ha recalcat el regidor de Turisme, Ricardo Sendra, lloant el treball dels festers i festeres. “Volem donar-li l’impuls turístic que servirà com a reclam en tota la Comunitat Valenciana”, ha indicat.

L’edil també ha volgut agrair “a les 18 entitats que ens han enviat el seu suport per a poder aconseguir esta declaració”. La proposta ha comptat amb la unanimitat del ple, el portaveu de Compromís, Víctor Climent, ha recalcat que és una iniciativa “molt bona i important per a potenciar encara més la festa”. En esta mateixa línia s’ha pronunciat el líder del PP, Ferran González, qui ha incidit en què amb esta declaració “es podrà accedir a més subvencions per a fer més gran la festa”.

En contra del blanqueig del franquisme

El ple també ha tirat avant, amb els vots a favor de l’equip de govern (PSPV) i els del grup de l’oposició Compromís, la proposta de rebuig de la llei de Concòrdia que “blanqueja el franquisme”, han ressenyat, tant la portaveu socialista i edil de Memòria Històrica, Laura Castellà, com l’edil de Compromís, Anna Sastre. El PP ha decidit votar en contra de la proposta.

 

Publicat en: