noticies noticies

Els Moros i Cristians de Pego, els que més reciclen durant les festes de 2023

Els festers i festeres aconseguixen arreplegar durant els festejos un total de 5.700 quilos de vidre

El reciclatge ja és una cosa natural en les festes de Moros i Cristians de Pego. Els festers i festeres així ho van demostrar durant la celebració dels festejos de 2023 quan van aconseguir 5.700 quilos d’envasos de vidre, ajudant-se a pujar fins a la primera plaça del concurs ‘La Reconquesta del Vidre’ que organitza Ecovidrio entre els festers de la Comunitat Valenciana i l’objectiu de la qual és que estes festes siguen més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, gràcies a la col·laboració de festers, comparses i filaes.

En esta edició han participat un total de 37 municipis en tres categories diferents, aconseguint el reciclatge d’un total de 243.533 quilos d’envasos de vidre. El municipi pegolí ha participat en la categoria Dolçaines, municipis amb més de 1.000 festers, quedant per davant d’altres localitats participants com La Font de la Figuera o Benissa. De fet, els festers i festeres de Pego han aconseguit reciclar més que municipis que participen en altres categories amb major nombre de festers; el guanyador de la categoria Darbukas (entre 1.000 i 2.500 festers i festeres) ha aconseguit reciclar tan sols 100 quilos més de vidre que Pego.

“És d’agrair el compromís que demostren els festers i festeres de la nostra localitat amb el reciclatge. Estem convençuts que per a les pròximes edicions serem capaces de superar les xifres aconseguides fins ara. Vam demostrar així que som un municipi compromés amb el reciclatge, el respecte al nostre planeta”, va indicar l’alcalde després del lliurament del premi. Un premi que posteriorment es va fer lliurament a la presidenta dels Moros i Cristians de Pego, Núria Gómez.

Conveni

Aprofitant el lliurament del premi a la presidenta dels festers i festeres, es va dur a terme, a més, la firma del conveni entre l’Ajuntament de Pego i els Moros i Cristians del municipi.

 

Publicat en: