noticies noticies

Pego ja prepara una nova ‘Reconquesta del vidre’

El consistori traça juntament amb Ecovidrio i els Moros i Cristians la campanya de reciclatge durant els festejos que se celebraran al juny

A poc més d’un mes per a l’inici de les festes de Moros i Cristians, els festers, Ecovidrio i l’Ajuntament de Pego ja calfen motors i treballen amb els preparatius per als festejos de juny. L’objectiu és garantir el màxim de reciclatge de vidre possible durant els dies de celebracions. Per a això Ecovidrio i el consistori han acordat reforçar les zones on se situen les càbiles amb contenidors de vidre per a facilitar la retirada de botelles, i a més se’ls facilitarà a cadascuna de les filaes un dispositiu mòbil per a aconseguir realitzar amb més rapidesa i eficàcia esta tasca.

“L’objectiu és augmentar les xifres de de recollida de vidre i revalidar el títol de població que més recicla durant les festes, tornar a guanyar en la Reconquesta del vidre com hem fet en 2023”, remarca el regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra. Per a aconseguir-ho, és important, incidix, la màxima implicació dels festers i les festeres, “han demostrat que durant les festes també és possible estar conscienciat amb el reciclatge i la cura del medi ambient, cal seguir per este camí. Des del consistori i Ecovidrio intentarem facilitar-los este treball al màxim”.

De fet, com en passades edicions, Ecovidrio enviarà durant les festes a diversos ‘educadors’ encarregats de resoldre qualsevol dubte dels festers, així com fomentar el reciclatge durant eixos dies. Enguany, a més, hi haurà una selfie-point (un punt sefie) on els festers i festeres, i la resta de veïns i veïnes, podran demostrar les seues ganes de reciclar.

Guanyadores del concurs

Per a obrir boca a tot el que s’aveïna, des d’Ecovidrio van entregar esta setmana el regal que es va sortejar durant les passades festes (les de 2023) entre les filaes mores i cristianes de la localitat. El premi va anar a parar a la filà cristiana Conqueridores. “És una xicoteta recompensa pel treball ben fet i que a poc a poc totes les filaes gaudiran”, indiquen des d’Ecovidrio.

 

Publicat en: