noticies noticies

Pego aconsegueix una subvenció europea per a instal·lar wifi en espais públics

La rapidesa de l’Ajuntament de Pego en sol·licitar la subvenció ha sigut fonamental per a conseguir una subvenció europea de 15.000 euros per a la instal·lació de wifi en espais públics del poble. La Unió Europea va concedir estes ajudes per ordre de demanda i en els primers segons del llançament de la convocatòria es van rebre 2.000 sol·licituds. Com que l’Ajuntament de Pego va ser dels primers en realitzar la petició, l’ha poguda obtindre.

Al respecte, el regidor de Comunicació, Ricard Sendra, ha manifestat que “esta ajuda ens donarà possibilitat de tindre algunes zones públiques en wifi per a que tots aquells que ho necessiten puguen disposar d’internet.  Estem contents per ser un dels pobles elegits en aquesta tercera edició del WiFi4EU, ja que en la darrera edició ja ho vam intentar però no va poder ser”

Ajuda wifi Pego

Pego és un dels 1.780 pobles de la Unió Europea que ha rebut la subvenció en la tercera edició del programa WiFi4EU. Però a Espanya només han sigut 142 poblacions les triades, entre elles Pedreguer, Elda, Potries, L’Alqueria de la Comtessa o Guardamar del Segura a la Comunitat Valenciana.

El regidor de Comunicació ha aclarit que “els espais públics on es disposarà d’esta tecnologia encara no els podem definir però intentarem que siguen aquells que tinguem més interés general tant per a la població com per als visitant”

El programa WiFi4EU busca oferir connexió “gratuïta i de qualitat als ciutadans i els visitants” i compromet els ajuntaments a mantindre-la “durant almenys tres anys”. Este bonus WiFi4EU es pot usar per a costos d’equipament i instal·lació de punts de connexió inalàmbrica a internet. El consistori ha d’assumir les despeses de connectivitat, manteniment i explotació del material. Sobre això, Sendra ha afirmar que “l’accés s’haurà de controlar per tant hem de concretar encara quin va a ser el sistema que utilitzarem per a que els usuaris puguen disposar de linea wifi”

 

Publicat en: