noticies noticies

Pego viurà un gran Nadal amb la primera Festa del Solstici d’Hivern

La regidora de Cultura, Laura Castellà, ha presentat hui la programació cultural de desembre. Un mes que estarà farcit d’activitats nadalenques i de tota classe. La principal novetat és la celebració per primera vegada de la Festa del Solstici d’Hivern. “Recuperem una festa, la del canvi d’estació, que s’havia perdut amb el pas dels anys”, ha explicat la regidora.

Regidora de Cultura de Pego
La regidora de Cultura, Laura Castellà, a la dreta, i la tècnica de Cultura, Marisol Cendra, a l’esquerra.

La fira tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament el dissabte 21 i el diumenge 22. Dos dies plens d’activitats per a tots els públics. Un dels moments més especials serà el ritual i celebració popular del Solstici d’Hivern amb una encesa de troncs d’arbres molt particular.

La programació completa és la següent:

Dissabte 21:

– 12 hores: inauguració amb els xiquets i el retor, que cantaran nadales. Tot seguit aniran a la residència a cantar. A la mateixa hora, obertura de tallers d’artesania tradicional, jocs populars, atraccions infantils…

– 13:30 h: Actuació musical per al vermut.

– 16 h: passeig amb burrets i més atraccions.

– 17 h: contacontes.

– 18 h: encesa de les torxes. A la mateixa hora, teatre al cine municipal organitzat per la Falla El Convent.

– 19 h: arreplegada i show de malabaristes amb foc i cercavila.

– 20 h: ritual del Solstici d’Hivern.

– 20:15 h: concert de La Clandestina dins de l’església.

– 21:30 h: actuació musical i ball a la plaça.

Tots els dies hi haurà taverna, foods truck i els bars del poble per a poder menjar i beure.

Diumenge 22:

– 11 h: obertura del mercat amb betlem vivent, passeig amb burrets i atraccions.

– 12 h: tallers d’artesania popular i de circ.

– 13 h: rondalles i cançons nadalenques.

– 13:45 h: actuació del malabarista.

– 17 h: més passeigs en burrets i atraccions.

– 18 h: actuació de l’orfeó al Convent. A la mateixa hora xocolatada popular amb bunyols.

– 19 h: actuació de la coral de Pego CEAM.

– 19:30 h: fi de festa amb el malarista del foc.

La regidora de Cultura ha convidat a “tots els col·lectius del poble, en especials als més vinculats a les festes i les tradicions, a participar a la festa” i ha animat a “tots els pegolins i les pegolines així com la gent de la contornada i la comarca a visitar-la”.

Presentació en format recital del llibre “Pedres que han de ser remogudes”

Abans de la Festa del Solstici d’Hivern, esta mateixa setmana tindrà lloc la presentació del llibre “Pedres que han de ser remogudes”, guanyador del Premi València Alfons el Magnànim de narrativa. Però serà una presentació ben original i diferent doncs serà en format recital de cançons de la mà del propi autor, l’ondarenc Jovi Lozano-Seser, acompanyat al piano per Àlez Velázquez. La cita és el divendres 13 a les 20 hores a la Casa de Cultura.

Arbre de Nadal amb els escolars

Els xiquets i les xiquets de Pego seran els encarregats de plantar l’Arbre de Nadal el divendres 20. Un arbre que es farà amb materials reciclats”. A les 18 hores del mateix dia hi haurà contacontes per als més menuts a la Casa de Cultura.

Sons d’hivern

Del 26 al 29 de desembre se celebrarà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego, la tercera edició del Sons d’hivern, en què podrem gaudir de música pels carrers de la població.

 

Publicat en: