noticies noticies

Carnestoltes 2020: programació completa

Seguim treballant per a que el Carnestoltes torne a ser una gran festa“. Així va començar l’alcalde de Pego, Enrique Moll, la presentació del Carnestoltes de Pego de 2020, que es va realitzar a la Casa de Cultura en un ambient molt carnestoltenc.

Una celebració que enguany tindrà com a gran novetat la celebració del I Festival d’arts escèniques, segons va explicar la regidora de Cultura, Laura Castellà, Serà un recorregut des de la plaça de l’Ajuntament fins al Pla de la Font a través de 6 ambients tematitzats amb 150 artistes, ball, música en directe, teatre, circ i la invitació a que hi participen tots els pegolins i pegolines. Una proposta ideada i coordinada pel coreògraf de Pego de Marc Pons.

Programació completa del Carnestoltes

Dijous 13 de febrer

El Carnestoltes pegolí 2020 començarà a celebrar-se el pròxim dijous, 13 de febrer, amb la inauguració de l’exposició “El Carnestoltes en imatges” al Museu d’Art, situat al Carrer Hospital. Es podrà visitar fins el 29 de febrer.

14 de febrer

El dia següent, 14 de febrer, tindrà lloc el Pregó de Carnestoltes a càrrec de l’associació cultural Atzaïla. A les 18:30 hores començarà la festa amb un passacarrer des de la Replaceta fins a la Plaça de l’Ajuntmanet amb la Clandestina, colla de Cabuts el Llandero d’Ador i disfresses del Carnestoltes. A les 19:15h serà el torn del Pregó de les Carnestoltes. La pregonera d’aquest any serà la pegolina i escriptora Maria José Siscar Banyuls. En acabar, se celebrarà un ball a càrrec del taller de dansa de l’Ajuntament de Pego i es posarà punt i final amb el passacarrer de la Clandestina.

15 de febrer

El dissabte 15 de febrer la festa continua amb la Baixà del Riu.  La baixà del riu s’iniciarà a la una i mitja des del Pas del Bullent fins al Blau del Calapatar.

Del 17 al 21 de febrer

Del 17 al 21 de febrer els xiquets i les xiquetes rebran la visita de la Bruixa i el Rei de Carnestoltes. Totes les vesprades a partir de les cinc des del balcó de l’Ajuntament la Bruixa i el Rei anunciaran les consignes que hauran de dur al llarg de la setmana. Per a posar punt i final a aquesta visita, el divendres 21 de febrer se celebrarà la enfarinà a la mateixa Plaça de l’Ajuntament.

22 de febrer

El dissabte, 22 de febrer, dia de Carnestoltes, els més menuts seran els protagonistes al llarg del matí. A les 10:30 començarà el carnestoltes infantil. S’iniciarà una cercavila des de la Plaça de l’Ajuntament fins arribar al Pla de la Font on hi haurà jocs, música i ball i, a més, podran gaudir de l’actuació de Marcel el Marcià. 

Per la vesprada a les 19 hores s’iniciarà el Festival d’Arts Escèniques.

Una vegada finalitzat el festival que serà aproximadament a les 21.30.

Acte seguit amenitzat per una batucada es recorreran els carrers Sant Francesc Xavier, carrer Mar i es pujarà per carrer sant Ferran fins arribar fins la plaça del Mercat.

Una vegada arribats allí, aproxidament les 23 hores, la festa estarà amenitzada amb música a la plaça del Mercat amb la Orquestra Montecarlo i a la plaça Antic Regne de València hi haurà una macrodiscomòbil.

29 de febrer

El Carnestoltes pegolí segueix amb la Pinyata, el dissabte 29 de febrer. A les 23:30h començarà la desfilada des del carrer major, ecce-homo i el carrer Capità Sendra , Sant Jaume, Sant Agustí fins arribar al Pla de la Font on hi haurà una foguera per a poder cremar les “sardines”. A les 2 de la matinada s’iniciarà el correfocs a càrrec de Xarxa Teatre des del pla de la Font.

Ací baix teniu el video de la presentació del Carnestoltes de Pego d’enguany.

 

Publicat en: