noticies noticies

Ajuntament i comerciants llancen la campanya “Corona’t a Pego” per a promoure el comerç local

Corona’t a Pego és el nom de la campanya que, de manera conjunta, llancen l’Ajuntament de Pego, Creama i l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego per tal de promoure les compres en el comerç local i espentar tots junts per tal d’aconseguir una reactivació de l’economia pegolina que accelere la recuperació. La iniciativa posa en valor tots els avantatges que ofereixen les botigues del poble reforçant, això si, una que és especialment trascendent en aquests moments. Comprar a Pego és, a més, segur.

El regidor de Foment Econòmic, Ricardo Sendra

La campanya l’han presentada aquesta vesprada per via telemàtica el regidor de Foment Econòmic, Ricardo Sendra, el president de l’associació de comerç, Jacob González, i l’ADL de Creama, Alícia Carbonell. També ha participat Diana Sendra, membre de la junta de l’entitat de comerciants que va idear el disseny.

Segons ha explicat el regidor Ricardo Sendra, la política del govern municipal envers el comerç local es fonamenta en tres grans apostes: pel comerç de proximitat, pel comerç sostenible i pel comerç segur. I aquesta campanya, que arriba en moments on la seguretat és més rellevant i decisiva que mai, amb més motiu. Es un “moment perfecte” després d’un confinament amb el qual “ens hem donat conmpte que realment dins de Pego està tot” a nivell de comerç. I quan més “necessita al seu veí” el comerç local.

El president dels comerciants, Jacob González, ha destacat que la iniciativa es fa en positiu. “Volíem -ha dit- una campanya que estiga lluny del drama” i que el que fa és posar l’accent en la seguretat de comprar al comerç pegolí i en altres factors, com la sostenibilitat.

Qüestionari

El presidents dels comerciants, Jabob González

Segons ha explicat Diana Sendra, la campanya es posa en marxa este dimecres 20. En la pàgina de l’associació en Facebook es podrà respondre a un qüestionari de 5 preguntes, amb les quals es pretén conèixer quina és la percepció que els veïns i veïnes tenen dels establiments pegolins. Només per respondre a eixes cinc preguntes s’obtindrà com a premi un Kit Corona’t a Pego fins a esgotar existències (s’han preparat 500 lots).

El kit consisteix en una borsa de compra orgànica de cotó, reutilitzable, que portarà dins:

  • Un envàs de gel hidroalcohòlic de mans, de 100 ml, reomplible en els comerços.
  • Una borsa per a fruita reutilitzable, també de cotó orgànic.
  • Una mascareta higiènica reutilitzable.

Tot el material, que té un valor aproximat de 25 euros, porta estampat el logo de la campanya.

Un primer pas

Aquesta és només la primera d’un seguit d’accions. La intenció, de fet, és que la campanya ‘Corona’t a Pego’ dure tot lo que queda d’any. “El coronavirus va per a rato”, ha comentat González, Així que a aquesta iniciativa li seguiran altres. En este sentit, Diana Sendra ha avançat que es treballa en aconseguir “fer un marketplace’ o digitalització de les botigues del comerç local“.

Bones sensacions

Diana Sendra, de la junta dels comerciants

Per altra banda, tant els representants de l’Associació com el regidor de Foment Econòmic i la tècnica de l’ADL han coincidit en fer una valoració positiva de com ha discorregut la reapertura del comerç local en els darrers dies.

De fet, bona part del comerç pegolí estava treballant “des de fa un més ja per telèfon i portant les comandes a casa“, ha ressaltat Alícia Carbonell. Des d’aleshores, ha afegit, va començar a reactivar-se el sector.

El cas és que ara, que des de el dilluns de la passada setmana obri ja el comerç sense cita prèvia, les sensacions són positives. Millors inclús de les que el mateix sector esperava, ha recalcat el president dels comerciants.

També fa una lectura en positiu, de cara al futur, el regidor Sendra: en certa mesura, ha explicat, esta crisi ha servit per “ensenyar-nos a tots i fer-nos canviar la forma de treballar de molts comerços“, que s’han hagut d’adaptar a la força a noves formes de vendre, com el comerç electrònic.

 

Publicat en: