noticies noticies

Pego serà “territori gamer” en Setmana Santa amb un torneig online de videojocs per a jóvens

L’Ajuntament de Pego, amb el seu primer edil al front, Enrique Moll, presenta hui divendres, una novedosa activitat que es durà a terme el proper mes d’abril, “Pego, territori gamer”. Una proposta de la Regidoria de Joventut, encapçalada pel regidor Raül Tamarit, que pretén proporcionar a la joventut pegolina una alternativa de temps d’oci en xarxa. Sota la forma d’un torneig de videojocs online s’ha volgut conciliar les restriccions sanitàries i les inquietuds dels joves i oferir-los un alicient, a la seva mida, durant les properes vacances de Setmana Santa. Però esta programació intensiva incorpora també una acció didàctica en forma de xarrada a fi d’orientar el jovent sobre los opcions laborals i educatives que els pot proporcionar el món dels videojocs. 

Organitzat des de l’Infojove Pego junt amb l’empresa Logro Desbloqueado, s’ha decidit fer servir aquesta com una ferramenta d’aproximació a un grup poblacional que mostra un especial interés pels videojocs. D’ací que, sota la voluntat d’orientar el seu temps oci amb una perspectiva educativa, s’ha volgut complementar el torneig amb una conferència a càrrec de l’Escola d’Animació i Videojocs, Primer Frame, de l’Institut de Formació Europea de Tecologia. A més, durant el procés d’inscripió a la web de Logro Desbloqueado, que s’obri avuí divendres, s’oferirà orientació al participants al voltant de la dinàmica a seguir durant el torneig i els requisits tècnics. 

Com han destacat els representants consistorials, l’event s’estruturarà en quatre tornejos dels videojocs actualment més demandants com són Brawl Stars, Fifa 21, Fortnite i Let’s Sing. Es tracta d’una programació intensiva a fi que la joventut pegolina puga aprofitar el temps lliure extra que li proporcionen les properes vacances de Setmana Santa. De manera que el calendari dels tornejos será el següent. El dimarts 6 d’abril, torneig dedicat al joc Brawl Stars, on els participants han de buscar estratègies per aconseguir mantenir protegides les seves pedres precioses en uns mapes plens d’obstacles. El dimecres 7 d‘abril tindrà lloc el torneig Fifa 21, un dels més populars videojocs esportius que funciona com un simulador de futbol. El dijous 8 d’abril es posarà el focus en el torneig de Fortnite, on els participants hauran de salvar el món mitjançant misions cooperatives. I, finalment, 9 d’abril es tancarà l’event amb el torneig de Let’s Sing que ofereix temes musicals populars i clàssics que els participants podran reproduir cantant en un entorn festiu. La xarrada formativa tindrà lloc durant el torneig de Fornite. 

Tots los tornejos es celebraran en horari de vesprada, entre les 17:00 i les 20:00h i fomenten un joc col.laboratiu amb videojocs multijugador en línea i multiplataforma de manera que es puga jugar des de diferents consoles (PS4, Nintendo Switch, XBOX i TicTock). A més hi haurà premis i recompenses pels participants; passes de batalla en el Brawl Stars, videojocs digitals de regal en el Fifa 21, pavos pel Fornite i videojocs originals i micròfos amb el Let’s Sing. 

 

Publicat en: