noticies noticies

Una jove del Pego del futur visita poble per a posar en valor el comerç local

“Vinc del Pego del futur; vinc a comprar”. Esta és l’explicació que dona la misteriosa jove que protagonitza la campanya “El futur el compres ara” llançada hui per l’Ajuntament de Pego i l’Associació de comerciants i profesionals de la localitat. Una campanya que va arrancar ahir amb una notícia falsa -fake- publicada per Ràdio Pego en què s’alertava de que veïns del poble havien vist una nau espacial que hi havia aterrat. Era una forma de cridar l’atenció i preparar el llançament de hui.

En este sentit, el regidor de Foment Econòmic, Ricardo Sendra, ha explicat que amb l’eslògan d”El futur el compres ara / Comerç de Pego, el teu’ hem volgut donar-li molta importància a la necessitat de comprar ara en el comerç de proximitat, si no comprem ara els comerços aniran desapareixent i en el futur ja no existiran”.

Vore el video

En este sentit, Sendra ha explicat que “l‘ajuntament era conscient que l’any passat i enguany han sigut difícils per al comerç local. Per això hem signat per primera volta un conveni amb l’associació per valor de 10.000 euros”. A banda d’esta subvenció, el Creama de Pego destinará més de 50.000 € a accions relacionades amb el comerç de proximitat.

Avenir -nom fictici de la jove- ve del futur a comprar i a través de 6 videos, que s’emetran cada dos dies a partir de hui, recorrerà algunes tendes i bars de Pego per a conéixer com és el comerç i l’hosteleria actual en comparació a la del seu temps, d’ací a 100 anys.

Per la seua banda, la presidenta de l’associació, Diana Sendra, ha contat que “volíem que enguany les campanyes foren més cridaneres perquè estem en una situació complicada. Volíem arribar al cor de la gent però sense fer llàstima ni fer riure. Un terme mig; que és com ens agrada ser.”

Així és com va nàixer la idea de parlar ara del futur “perquè nosaltres, els comerciants, som els primers que veiem que si les coses no van bé un any, el següent costa molt més. I si s’acumulen al final acabes tancant”, ha continuat la presidenta de l’associació.

Sendra també ha explicar que “que en els videos es conta això i també en els cartells que podeu vore ací. Uns cartells en que articles tan comuns per a nosaltres com un bolso, un coixí o un marc de quadre comencen a desaparéixer. La idea que volem transmetre que és que ni no els comprem ara en el comerç de proximitat potser d’ací 100 anys ja no existiran”.

Edició especial i sorteig de carros

Per a comunicar encara més la importància de la compra hem fet una edició especial de carros, que tenen dos dissenys i els podeu vore ací també. Estos carros seran sortejats entre la gent que compre en els comerços associats a partir de hui divendres fins al dia 14 de juny.

Per a la modalitat de sorteig, hem volgut apostar per una forma tradicional com és una rifa perquè a la gent li agrada i per culpa de la pandèmia fa temps que en se’n poden fer. Els comerços entregaran números de rifa i el dia 15 anunciarem els números guanyadors”, ha explicat Diana Sendra.

Col·laboració de l’Escola municipal de teatre de Pego

Tant Ricardo Sendra com Diana Sendra han volgut destacar que els videos i la campanya gràfica que han sigut possibles gràcies a la col·laboració dels establiments associats i l’Escola municipal de Teatre de Pego. En particular han volgut agrair la participació de Maria Sendra, la jove pegolina estudiant d’Art Dramàtica que protagonitza els videos i els cartells.

 

Publicat en: