noticies noticies

Pego invertirà més de 2,8 milions d’euros en millorar l’accessibilitat i sostenibilitat del municipi

El consistori presenta el programa Avancem, un conglomerat d’actuacions que es realitzaran durant els pròxims mesos

Aconseguir un poble més accessible i sostenible. Eixa és la proposta del nou programa Avancem, un conglomerat d’actuacions, principalment urbanístiques, que l’Ajuntament de Pego desenvoluparà durant els pròxims mesos. Es tracta d’una sèrie d’obres que busquen millorar diferents espais i àmbits del municipi.

Inicialment estan programades 14 actuacions, algunes d’elles s’estan desenvolupant des del passat 2021, l’objectiu és finalitzar-les durant aquest curs 2022. S’inclouen en aquest llistat d’obres actuacions de gran magnitud com la remodelació de la biblioteca Cervantes, l’adequació del polígon industrial o un parc d’educació viària, entre d’altres. Encara que també hi ha de menor envergadura “però necessàries”, apunta la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà. Destaquen la instal·lació d’un parc infantil a la zona de la Penya del Gat, les Rutes Escolars o el canvi de les parades d’autobús.

L’import per a emprendre aquestes actuacions és de 2.810.261,42 euros. Algunes de les inversions són finançades a través d’ajudes de la Generalitat, la Diputació d’Alacant i del IVACE. De fet, l’import subvencionat serà de 2.027.461,92 euros del total, amb els quals es durà a terme 6 de les 14 actuacions. Mentre que d’altres “és l’Ajuntament qui ha apostat per assumir-les, perquè creguem que es tracta d’obres necessàries per a millorar l’entorn urbà del poble així com la vida dels veïns”, remarca la responsable d’Urbanisme.

Instal·lació d’una de les noves parades d’autobús.

 

Publicat en: