noticies noticies

Pego protegeix als xiquets i xiquetes en el seu camí a les escoles

El consistori crea quatre Rutes Escolars Segures als centres educatius amb diferents tipus de senyalitzacions

Actuació inclosa al programa Avancem.

Anar a l’escola amb la major seguretat possible. Eixe és el principal objectiu de les noves Rutes Escolars Segures, una iniciativa que ha posat en marxa l’Ajuntament de Pego. Es tracta de quatre recorreguts a peu que compten amb diferents tipus de senyalització que xiquets i xiquetes poden seguir per arribar de la forma més segura fins als seus col·legis. Per aconseguir aquestes quatre rutes “s’ha dut a terme un estudi amb el qual s’han tingut en compte factors com el trànsit de vehicles, les zones on viu més població infantil o les senyalitzacions existents, entre d’altres”, matisa la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà.

Els quatre traçats compten amb senyalització vertical, un total de 17, dividides en dos tipus: les primeres són senyals que indiquen la direcció a prendre per a arribar als centres escolars (Carolina Sala, Rosalia Bondia, Ambra, Sant Antoni i IES Enric Valor); mentre que el segon tipus de senyals verticals marquen els punts d’encontre entre dues rutes.

Senyalització de dos Rutes Escolars Segures.

A més de comptar amb els senyals verticals, les rutes a seguir també estaran indicades durant tot el recorregut amb marques de petjades roges sobre les voreres. Aquestes petjades s’han pintat cada vint-i-cinc o trenta metres aproximadament. ‘L’estudi també va determinar la necessitat de modificar alguns passos de vianants per tal d’adaptar-los a la ruta i aconseguir el camí més segur pels escolars”, remarca el regidor d’Educació, Juanjo Arbona. També s’han pintat sobre els passos de vianants de les quatre rutes la consigna ‘Para, mira, creua’.

Tot i que el principal objectiu d’aquest projecte és aconseguir que els xiquets i les xiquetes vagen caminant al col·legi, la qual cosa repercuteix directament en la salut pels beneficis que aquest exercici els aporta, també es pretén una millora l’atmosfera si s’evita d’aquesta forma que els pares utilitzen el cotxe per a realitzar els trajectes.

Senyalització de Punt de trobada.

El pressupost d’aquest projecte de senyalització de Rutes Escolars Segures és de 16.985,48 euros i està totalment finançat per l’Ajuntament de Pego. “La seguretat dels nostres fills i filles és primordial, cal fer tot el que siga necessari per a aconseguir-la”, remarca el regidor d’Educació.

Senyalització amb pintura.

Senyalització que indica la direcció

Senyalització vertical al col·legi Carolina Sala – IES Enric Valor:

Un sentit

– Un senyal al carrer la Pau prop al punt d’encontre de la Plaça Franciscanes Purísima Concepció (Plaça del Mercat), assenyalant al col·legi Carolina Sala i l’institut Enric Valor.

– Un senyal al passeig Reina Sofia, assenyalant al col·legi Carolina Sala i l’institut Enric Valor.

Dos sentits

– Un senyal situada al cantó de l’encreuament entre l’avinguda de Fontilles i carrer Murla assenyalant els col·legis Carolina Sala i Sant Antoni.

– Un senyal situada a l’encreuament entre l’avinguda de Fontilles i carrer Sant Rafel assenyalant el col·legi Carolina Sala i l’IES Enric Valor.

– Un senyal amb dos sentits, situada a l’avinguda de Fontilles amb l’encreuament del carrer Dénia assenyalant el col·legi Carolina Sala i l’IES Enric Valor.

Senyalització vertical al col·legi Rosalia Bondia:

Dos sentits

– Un senyal al carrer Dénia a la intersecció de l’avinguda València.

– Un senyal a l’avinguda de València a la intersecció amb el carrer Sant Miquel.

Senyalització vertical a col·legi Sant Antoni:

– Un senyal a la intersecció entre els carrers Murla i Mestre Berenguer.

Senyalització al col·legi Ambra:

– Un senyal al carrer Sant Antoni de Padua a la intersecció amb el carrer Major.

– Un senyal al carrer Sant Joaquim.

Senyalització que indica punt de trobada

Un sentit

– Un senyal al carrer Aquilino Barrachina direcció al col·legi Ambra.

– Un senyal al passeig Cervantes direcció al col·legi Ambra.

– Un senyal a la plaça de la Constitució direcció col·legi Sant Antoni.

– Un senyal al carrer Carolina Sala direcció al col·legi Ambra.

Dos sentits

– Un senyal a la plaça de l’Ajuntament direcció als col·legis Sant Antoni i Rosalia Bondia.

– Un senyal a la plaça Franciscanes Puríssima Concepció (del Mercat) direcció als col·legis Sant Antoni i Carolina Sala.

 

Publicat en: