noticies noticies

Pego rehabilita l’edifici de l’antic col·legi Cervantes per a transformar-lo en la nova biblioteca

L’import de la subvenció és d’1.570.304,88 euros dels quals 950.000 euros són finançats per la Diputació d’Alacant

Obres a l’edifici de l’antic col·legi Cervantes.

L’Ajuntament de Pego segueix desenvolupant els projectes inclosos al programa Avancem. Un d’aquests, en marxa des de fa setmanes, és el de la rehabilitació integral de l’edifici de l’antic col·legi Cervantes per a convertir-lo en la nova biblioteca municipal. Es tracta d’una de les propostes més ambiciosa de l’actual executiu. Fins a l’inici de les obres, l’edifici albergava espais per a diferents associacions municipals.

La reconversió de l’edifici passa per una rehabilitació integral, des del sòl, passant per la façana, fins a la coberta; s’estan adaptant les dependències a les noves necessitats. L’espai principal serà el que albergarà la biblioteca, per aconseguir-ho s’estan ampliant alguns dels departaments amb els quals comptava actualment l’edifici.

Aquest nou espai dedicat a la cultura també comptarà amb una sala d’actes i una aula d’informàtica. També hi haurà una ‘bebeteca’, un espai dedicat i habilitat pels més menuts, la intenció és que es puga gaudir de la cultura des de menuts, per tal d’aconseguir-ho s’instal·laran alguns mobles adaptats per a xiquetes i xiquets de curta edat.

El total de l’import d’aquesta rehabilitació és d’1.570.304,88 euros, dels quals la Diputació d’Alacant finança 950.000 euros. La resta, els 620.304,88 euros els assumeix l’Ajuntament de Pego. Aquesta és una de les obres més esperades i importants pel nostre municipi, amb això aconseguirem tindre per fi una biblioteca amb condicions, adaptada als nous temps i diferents espais per a atendre les necessitats dels veïns i veïnes de Pego. A més, deixarem més espai a la Casa de Cultura per a millorar els espais que ja cohabiten allí com el Museu i l’Arxiu i d’altres nous.

 

Publicat en: