noticies noticies

Pego millora els seus més de 100 quilòmetres de senda

El projecte contempla la neteja, senyalització i adaptació de les rutes a la normativa de la FEMEVC

Els Treballs estan finançats pel departament de Turisme de l’Ajuntament i els coordina el Centre Excursionista del municipi

Un dels nous panels informatius instal·lats.

El municipi de Pego es tira a les muntanyes per a millorar els més de 100 kilòmetres de sendes que recorre el terme municipal. Es tracta d’un projecte coordinat pel Centre Excursionista local i que consisteix en la rehabilitació de les sendes, “tant en l’apartat de neteja, si és necessari; i també en l’apartat de la senyalització”, apunta el responsable de la iniciativa, Ximo Sala. Una iniciativa que s’està realitzant actualment.

Respecte a la senyalització, s’estan renovant les senyals d’indicacions, amb fletxes direccionals; també s’estan repintant algunes senyalitzacions fixades en diverses pedres; i a més s’han instal·lat tres nous panels informatius. En aquestos tres últims es detalla ‘informació d’una ruta concreta amb aspectes com el desnivell, la dificultat o la distància entre d’altres”, apunta Sala. La proposta, explica el coordinador, és adaptar-les a la normativa de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV).

El projecte contempla la millora de fins a set rutes en la que destaca una principal, la PRCV 58, amb aproximadament 29 quilòmetres de distància i que va més enllà de les fronteres de Pego, ja que a més recorre les muntanyes de Tormos, Sagra, l’Adsubia i la Vall d’Ebo. D’aquest itinerari naix altres tres variants: la que uneix el Camí de Vall d’Ebo fins a la Figuereta, la senda del Xical fins a la Cova Blanca i la que va des del Pla del Miserà fins al Castell de Benirrama.

Mapa amb les diferents rutes.

També s’estan millorant tres rutes més, Mostalla, la de la Creu de Bodoix i la del Barranc de la Canal; “aquestes no estan homologades per la FEMECV tan sols per excedir el tram per la zona urbana, encara que també s’estan adequant com la resta”, matisa Sala.

A més està prevista la posada en marxa dels treballs per a millorar una altra senda, la que arriba a la Creu de Cabal fins al Barranc del Castell.

La millora dels més de 100 quilòmetres de sendes és una posta del departament de Turisme de Pego i coincideix amb l’any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes. Està finançat al 100% pel departament amb una dotació de 10.000 euros.

Des de l’Ajuntament de Pego es té el compromís de seguir treballant per a condicionar velles sendes que han quedat inutilitzades pel pas del temps. És una aposta per la natura i també pel turisme de muntanya. Perquè amb els més de 100 quilòmetres, Pego és terra de sendes.

 

Publicat en: