noticies noticies

Pego treballa per aconseguir acomodar, encara més, a Estell a la Marjal

La Fundació Migres instal·la, amb la col·laboració de l’Ajuntament, diversos nius i posadors per a facilitar la vida a l’àguila pescadora que viu al parc natural

Membres de la Fundació Migres confeccionant un posador.

Aconseguir que Estell, l’àguila pescadora que viu part de l’any a la Marjal de Pego, estiga el més còmode possible a sa casa. Aquest és l’objectiu dels treballs que s’estan realitzant els últims dies al paratge natural. Es tracta d’una construcció de diversos nius i posadors repartits en punts estratègics perquè Estell, així com altres aus rapaces, puguen descansar després d’intenses jornades de vols.

Per a la construcció d’aquests punts de descans i nidació, els membres de la Fundació Migres, encarregats d’aquest projecte, s’estan utilitzant torres elèctriques en desús, “són perfectes per a aquest tipus de funcions perquè estan a una altura òptima, en entorns allunyats de les persones i es poden adaptar amb relativa facilitat”, explica Itziar Colodro, membre de la fundació. El material que s’utilitza, recalca, és vegetació que es troba al parc, “cal aconseguir grans pals per a fabricar una base estable i suficientment gran per a les aus, són treballs costosos”.

Es tracta d’un treball d’alts vols, els operaris han d’escalar una desena de metres que mesuren les torres, sempre amb les proteccions necessàries, i col·locar una a una les peces d’aquests curiosos puzles naturals. Durant la jornada d’ahir i de hui, els membres de la Fundació Migres estan treballant amb la confecció de dos posadors i la rehabilitació de dos nius, “estaven fets des de feia molt de temps i era necessari readaptar-los per a millorar les seues condicions”, matisa Colodro. Després d’aquesta actuació el parc natural comptarà amb quatre nius i dos posadors, encara que remarca la tècnica de la Fundació Migres que estan projectant algunes més en altres punts del paratge, “com més tinguem millor, perquè esperem que en els pròxims anys el nombre d’espècimens vagen en augment”.

Membres de la Fundació Migres durant la construcció d’un posador.

La regidora de Medi Ambient, Laura Castellà va agrair ahir “l’important treball que està realitzant la Fundació Migres per a aconseguir que Estell i la resta d’aus que habiten al parc visquen en les millors condicions. Per a nosaltres és bàsica la recuperació de l’àguila pescadora i per a tindre èxit aquests treballs són essencials. Esperem que prompte als nostres cels volen molts més exemplars. Anem a seguir col·laborant amb la Fundació Migres per fer-ho possible”. La regidora també va agrair a Iberdrola, l’empresa subministradora d’electricitat, “la seua predisposició a l’hora de retirar cablejat i ajudar en la mesura del possible amb aquest projecte”.

A més de millorar l’habitabilitat de l’àguila pescadora, aquest projecte afavoreix la proposta del ‘birding’ que ha posat en marxa l’Ajuntament i amb la que es pretén fomentar el turisme de naturalesa. “La variada fauna i flora de la Marjal és un reclam per a moltes persones que gaudeixen albirant aus mentre passegen pel parc natural. Amb la instal·lació de nius i posadors aconseguim que les aus estiguen en llocs segurs i puguen ser observades des de la distància”, apunta el regidor de Turisme, Ricardo Sendra.

 

Publicat en: