noticies noticies

Pego inicia la redacció del Pla Local de Residus per a aconseguir optimitzar el servici

El document, que confeccionarà l’empresa Ecosilvo, inclourà l’opinió dels veïns i veïnes que es recollirà a través d’una enquesta online i tres jornades de portes obertes

L’Ajuntament de Pego ha iniciat la redacció del Pla Local de Residus, una ferramenta imprescindible per a millorar la gestió de totes les fraccions de residus que es generen al municipi. Una proposta d’obligat compliment, tal com recull el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCVA).

Es tracta d’un document que confeccionarà l’empresa especialitzada d’Elda, Ecosilvo, i amb el qual s’obtindrà un diagnòstic detallat de la situació actual del municipi. Es detallaran les fraccions que es recullen, el sistema de recollida per a cada una d’aquestes fraccions, així com les quantitats, la contenerització, les rutes de recollida, els percentatges de reciclatge, el destí, etc. També es realitzarà una exhaustiva avaluació qualitativa i quantitativa d’alternatives. Informació necessària per a traçar finalment l’estratègia futura de gestió de residus al municipi.

L’opinió dels veïns i veïnes de Pego també serà una part important en el procés de redacció del Pla Local de Residus. El Consistori ha posat en marxa una enquesta online amb un total de 30 preguntes amb les quals es pretén recollir la percepció de la ciutadania respecte a la gestió actual dels residus i també respecte a les alternatives propostes per a la futura gestió.

Els veïns i veïnes de Pego ja poden donar la seua opinió en aquesta enquesta, a la qual es pot accedir a través de la pàgina web de l’Ajuntament des de hui i durant les pròximes dues setmanes. A més, s’han programat tres jornades de participació amb el mateix objectiu. La primera d’elles tindrà lloc el pròxim 29 de març, de 10.30 a 11.30 hores a la Casa de Cultura. Una sessió dirigida a persones majors. El mateix dia, de 15 a 16 hores hi haurà un altre encontre amb els empresaris de la zona del polígon industrial. Aquesta reunió tindrà lloc a la sala de reunions de la Cooperativa Agrícola. L’endemà, el 30 de març, es celebrarà una tercera jornada pel públic en general, de 19 a 20 hores a la Casa de Cultura.

“Es tracta d’un treball necessari per a definir aspectes com els circuits de recollida, l’educació ambiental com a ferramenta comunicativa, els equips e instal·lació necessàries, així com altres elements relatius a l’adequada organització del servici”, apunta el regidor al capdavant del departament de Residus Urbans, Ricardo Sendra.

El regidor ressalta la importància del Pla Local de Residus “per a aconseguir establir una regulació detallada de la gestió dels residus al municipi, tenint en compte les peculiaritats que tenim al nucli urbà, així com al disseminat”.

Ací podeu entrar a l’enquesta: https://forms.office.com/r/dAK7HUE3V1

 

Publicat en: