noticies noticies

Pego peatonalitza el centre històric

El consistori instal·la pilons automàtics per tal de restringir el tràfic de vehicles als carrers del centre del municipi

Un centre històric sense vehicles i més segur per a les persones. Eixe és l’objectiu de l’Ajuntament de Pego per a la localitat, i que aviat serà una realitat. El projecte de peatonalització ha entrat ja en la fase final. Fa apenes unes setmanes s’instal·laren quatre pilons automàtics que tanquen l’accés dels vehicles al nucli antic. Es tracta d’uns dispositius de bloqueig retràctils amb llums led (roja i verda) que donaran accés als vehicles dels veïns de la zona afectades per la peatonalització, així com per a vehicles d’autoritats (Policia, Guàrdia Civil) o de servicis com els sanitaris o els de neteja.

Els nous dispositius es complementen amb unes càmeres de control instal·lades als mateixos punts que els pilons autonòmics. Les càmeres llegiran les matrícules i donaran l’ordre de passos als pilons perquè baixen i deixen circular als vehicles. El programa compta amb una memòria on estan enregistrades les matrícules que poden accedir a la zona. En el cas de no estar en eixe llistat, el piló no deixarà pas lliure al vehicle que intente accedir. En el cas que el conductor no faça cas (una motocicleta, per exemple), la càmera registra també la matrícula perquè la Policia Local interpose l’infracció corresponent. Pel que fa las vehicles de càrrega i descarrega, s’estipularà un horari específic.

Els pilons automàtics a més, compten amb sensors de so que agilitzaran el descens del piló quan s’apropen servicis com la Policia Local o sanitaris (Acció Urgent o ambulància) puguen accedir sense tindre que esperar.

Respecte a la ubicació dels quatre pilons automàtics, el primer d’ells està situat al carrer Sant Antoni de Pàdua junt a l’intersecció del carrer Ramón i Cajal. El segon s’ha instal·lat també al carrer Ramón i Cajal, a escasos metres del primer, just junt a la intersecció del carrer Argentina. El tercer està situat al carrer Sant Agustí, a escasos metres de la intersecció amb el carrer Sant Domènec; mentre que el quart piló es situa al carrer Ecce Homo, prop de la intersecció amb els carrers Mestre Blasco i Capitán Cendra.

El pressupost d’aquest projecte de peatonalització és de 88.219,97 euros, import finançat de forma íntegra per l’Ajuntament de Pego, amb el remanent de tresoreria de 2019.

Tot i que els pilons ja estan instal·lats, la peatonalització del centre històric de Pego encara no s’ha fet efectiva, “encara queden alguns detalls per concloure, esperem que es resolga aviat”, indica l’alcalde de Pego, Enrique Moll.

“La peatonalització del centre de Pego és una aposta de l’equip de govern per a aquesta legislatura amb la qual volem millorar el poble. Minimitzant el pas dels cotxes pel nucli antic facilitem espais pels peatons, els quals poden estar més tranquils i amb més seguretat als carrers. Ademés és una aposta per la salut i el medi ambient perquè disminueix el tràfic rodat i també la contaminació”, apunta l’alcalde.

 

Publicat en: