noticies noticies

Pego es vesteix de Broadway en la segona edició del Festival de les Arts Escèniques

L’esdeveniment carnavalesc que s’havia ajornat per la situació sanitària, es celebra el pròxim 30 d’abril, tindrà huit espais tematitzats i més de 120 figurants

El director del festival, Marc Pons, junt amb l’alcalde Enrique Moll, la regidora de Cultura, Laura Castellà i quatre participants del festival.

Pego torna a posar-se la disfressa per a celebrar la segona edició del Festival de les Arts Escèniques, la nova pedra angular de l’autèntic Carnestoltes de la Marina Alta, que celebra la segona edició després d’haver-se ajornat el passat mes de febrer per a situació sanitària. Aquest segon certamen, que també estarà dirigit pel ballarí i coreògraf, Marc Pons; tindrà lloc el pròxim 30 d’abril i presentarà alguns canvis respecte a la primera edició.

La temàtica d’aquest any versarà sobre els musicals de Broadway i comptarà amb huit espais tematitzats, tres més que en la primera edició. Canvia també la ubicació per complir amb la normativa sanitària, ja que els carrers on es va celebrar el Festival de les Arts Escèniques de 2020 tenen un espai més reduït. Segons explica el director del certamen, el festival “està concebut com un recorregut, amb un inici i un final que caldrà que realitze l’espectador”.

Així doncs arrancarà amb un primer escenari a la Plaça del Convent i al llarg del carrer Jaume I hi haurà uns altres quatre punts escènics. Un altre escenari es situarà a la Plaça Poeta Llorente, el sèptim escenari s’ubicarà a la Plaça del Mercat, mentre que l’octau estarà ubicat a la Plaça de l’Antic Regne de València. Encara que la temàtica escollida és la de Broadway, el director del festival ha preferit mantenir el misteri respecte als escenaris, “recrearem musicals mítics com el Fantasma de l’Òpera o el Moulin Rouge per exemple, tan sols puc contar que tots espais són més espectaculars que els de la primera edició, amb més color, més coreografies, més música. És una bona oportunitat per a aprendre de la cultura del teatre”. Pons ha agraït “la confiança depositada en mi per dur endavant aquest projecte tan il·lusionant”.

L’aposta per aquest festival és alta, per això s’ha decidit comptar amb vora 120 artistes i figurants que amenitzaran el passeig dels espectadors pels huit escenaris. Podran fer-ho des de les 19.30 hores fins a les 21.30 hores, moment en el qual finalitzaran els espectacles.

“L’objectiu és deixar de costat el ‘gran botelló’ en el qual s’havia convertit en les últimes edicions el nostre Carnestoltes, per la qual cosa volem potenciar i consolidar aquest festival perquè puga unir a tota la gent del poble, perquè siga la pedra angular d’aquesta festa tan volguda per nosaltres”, ha puntualitzat la regidora de Cultura, Laura Castellà. La regidora ha qualificat de “prioritari que la direcció d’aquest festival la tinguera un pegolí i així ha sigut”.

Castellà ha explicat també que s’habilitaran zones d’aparcament al municipi així com indicacions perquè els visitants “troben fàcilment el recorregut del festival”.

Per la seua part, l’alcalde, Enrique Moll, ha assegurat que el Festival de les Arts Escèniques és “una oportunitat per a donar una volta de rosca al Carnestoltes i fer-lo encara més atractiu. Crec que ja es va aconseguir en la primera edició, de fet aquest festival podria subsistir sol, sense estar lligat al Carnestoltes, però creguem que és necessari unir-los per a canviar la imatge de la nostra festa”.

L’alcalde ha recordat que les circumstàncies sanitàries “impedien la celebració en el seu màxim esplendor en la seua data habitual i tampoc volien esperar un any per tornar a omplir els carrers. Per això vàrem fixar la data al 30 d’abril, esperant que les condicions foren les òptimes, per sort així pareix que serà”. Moll ha conclòs recordant una frase que li va dir el director del festival després de finalitzar la primera edició, “li vaig preguntar, després dl que hem fet ara, què ve? Més i millor em va dir. Estic convençut que així serà”.

 

Publicat en: