noticies noticies

Pego introdueix canvis a la seua Setmana Santa

Entre les novetats per les quals aposta la Junta Central destaca la programació de diferents itineraris per a les confraries el Dijous Sant

Torna el sentiment confrare al municipi de Pego amb la celebració de la Setmana Santa. De nou les imatges tornaran a eixir als carrers de la localitat sota el mantell de solemnitat. Una festivitat que arriba amb canvis notables en la programació. La principal novetat està reservada pel Dijous Sant (14 d’abril) en la qual la Junta Central ha decidit programar diferents itineraris per a les confraries.

Les processons arrancaran a les 19 hores (una altra de les novetats), hi haurà quatre circuits: en un d’ells participaran l’Oració de l’Hort, la Santa Dona Verònica i la Creu de les Insígnies. Les tres confraries partiran del Convent i recorreran els carrers de Sant Bonaventura, Sol, Sant Pere, Sant Marc, Pere III El Gran, Sant Francesc d’Assís, i l’Avinguda Jaume I.

Les confraries del Crist de la Columna, el Santíssim Ecce Homo i el Santíssim Crist de la Providència començaran el seu recorregut des de la capella de l’Ecce Homo, seguiran per la Plaça de l’Ajuntament, el carrer Mayorazgo Cendra, Ramón i Cajal, Camilo Pérez, Mar fins a arribar a l’Avinguda Jaume I.

El tercer grup de confraries (la Verge dels Dolors i el Jesús de Natzaré) eixiran des de la capella de l’Ecce Homo, seguiran pels carrers Mestre Blasco, Sant Lluis, Poeta Llorente, Plaça del Mercat, carrers Filipines i Mar, fins a arribar a l’Avinguda Jaume I.

Finalment, la confraria del Jesús de Medinaceli eixirà també des de la capella de l’Ecce Homo, seguirà pels carrers Mestre Blasco, Sant Lluis, Poeta Llorente, Sant Fernando i Mar fins a arribar a l’Avinguda Jaume I.

Els quatre itineraris finalitzen en el mateix punt, l’Avinguda Jaume I, on començarà la carrera oficial de la processó. Les nou confraries recorreran aquesta via, seguiran pel carrer Major, la Plaça de l’Ajuntament fins a arribar a la capella del Santíssim Ecce Homo.

“Amb aquests nous itineraris volem que la gent isca al carrer i aconseguir revitalitzar la Setmana Santa. Una data molt important per a molts veïns i veïnes de Pego. Aprofite per a agrair a totes les confraries el seu treball durant tot l’any perquè aquests dies el poble quede embriagat d’emoció”, apunta l’alcalde Enrique Moll.

La Setmana Santa pegolina tindrà com a tret d’eixida el 9 d’abril, amb el pregó. A partir de les 18 hores desfilaran totes les confraries, amb les seues respectives bandes de tambors i cornetes, des de la parròquia de la Sagrada Família fins a la parròquia de l’Assumpció. En acabar la processó tindrà lloc l’entrega de premis del concurs de dibuixos de Setmana Santa realitzats pels alumnes de primària del municipi. Seguidament el pregó, que anirà a càrrec de Carlos Bernabeu Mestre, a la parròquia de Nostra Senyora de l’Assumpció.

El Divendres Sant (15 d’abril) tindrà lloc el Via Crucis que partirà des de la Capella del Santíssim Ecce Homo fins al Calvari. Es celebrarà el tradicional i arrelat encontre entre Jesús de Natzaré i la Verge dels Dolors. A continuació seguirà la processó fins a l’ermita de Sant Joaquim al Calvari, en la qual participarà, com a novetat, una comitiva de romans amb cavalls.

L’última de les innovacions per a aquesta nova edició de Setmana Santa tindrà lloc el Diumenge de Resurrecció. Després de les dues processons que se celebren durant el matí, se celebrarà la trobada de Jesús Ressuscitat amb la Mare de Déu. Un moment emotiu que comptarà, com a novetat, la interpretació de l’Himne de l’Alegria per part dels diferents cors del municipi.

Ací es pot consultar tota la programació de Setmana Santa.

 

Publicat en: