noticies noticies

Cuina, comerç, cultura i tradició enceten el mes de maig a Pego

El municipi celebra, del 4 al 8 de maig, les jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó, la Fira del Comerç, el concurs de Pintura Ràpida i l’encontre nacional de patchwork

Pego inicia al mes de maig en gran, amb una primera setmana plagada d’actes en els quals conjuminen forces gastronomia, cultura, comerç i tradició. La primera parada d’aquesta frenètica setmana serà la del dimecres 4 de maig, data en la qual s’iniciarà una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó, organitzades pels departaments de Creama i Turisme Pego. En aquesta ocasió seran set els restaurants que apostaran per oferir menús en els quals l’ingredient principal serà el cereal que es cultiva al paratge natural de la Marjal.

La metodologia serà la mateixa dels darrers anys. Els restaurants oferiran, del 4 al 8 de maig, un menú amb entrants i un plat principal d’arròs amb preus oscil·lants entre 12 i 20 euros. Caldrà fer reserva prèvia. La graella es podrà trobar a la web de l’Ajuntament així com a les xarxes socials dels restaurants participants i l’associació d’hostalers de Pego. “Estem il·lusionats per fer coincidir aquestes jornades gastronòmiques amb la Fira de Comerç de Pego. Sabem que la gent té ganes d’eixir al carrer”, apunta l’hostalera, Mónica Miralles. “Tenim uns productes únics i excepcionals com són l’arròs bomba i el bombó i cal promocionar-los com cal”, remarca el també hostaler, José Dominguis.

El diumenge serà el punt àlgid de la programació d’aquesta primera setmana de maig, doncs, a més de les jornades gastronòmiques, tindran lloc la Fira del Comerç, el III Concurs de Pintura Ràpida i una trobada nacional de patchwork. La programació començarà a les 9 del matí amb la recepció dels participants del certamen pictòric. Hauran de presentar-se a l’Espai Veïnal per a rebre instruccions.

Una hora més tard, a les 10 del matí, s’inaugurarà la Fira del Comerç al Passeig Cervantes on hi haurà 27 aparadors dels comerços pegolins. Un esdeveniment que organitza la regidoria de Comerç i Creama, amb la qual col·labora l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego i que financen la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de Pego.

A partir d’ací, tindrà lloc una successió d’actes: a les 10.30 hores el lliurament de premis del concurs organitzat per l’Associació de Comerciants del municipi. Explica Alícia Carbonell, tècnica de Creama, que per poder participar, “caldrà compartir al mur del Facebook de l’Ajuntament el cartell de la fira. Els premiats rebran xecs amb quantitats econòmiques que podran utilitzar per fer compres a la mateixa fira”. Durant la resta del matí hi haurà dues activitats, també organitzades per comerços locals (demostració de pintures i un taller sobre la llum).

També a les 10.30 hores, i fins a les 13.30 hores, tot el que vulga podrà contemplar com treballen de manera artesanal expertes i experts del patchwork, una forma de costura que consisteix a cosir peces de tela en un disseny més gran. Pego acull aqueix matí la trobada nacional, la cita serà al Mercat Municipal. A més, tots els treballs que es realitzen al llarg de la jornada, es podran contemplar a la sala d’exposicions situada al carrer Hospital. També pels més menuts i menudes, hi haurà dos tallers infantils de dibuix a les 11 i a les 12 hores.

A les 13 hores hi haurà una actuació musical, protagonitzada pels cantants Enric i Abril i que tindrà lloc al recinte ferial (Passeig Cervantes). Havent dinat, un menú amb arròs bomba com a protagonista; a les 16 hores, a l’Espai Veïnal se celebrarà l’exposició de les obres que participen en el III Concurs de Pintura Ràpida. En aquesta edició hi haurà tres premis, un primer de 600 euros, el segon de 350 i un tercer de 150 euros. “Apostem per donar-li cada vegada més importància a aquest certamen”, remarca el regidor de Comerç i Creama, Ricardo Sendra.

Mitja hora més tarde, a les 16.30 hores un altre taller, de cosmètica en aquest cas, organitzat per un altre comerç local. I a les 17 hores, moment per als més xicotets i xicotetes, un contacontes.

Al llarg del dia 8 de maig, membres de l’associació sense ànim de lucre, Mans Unides, participaran en una venda solidària.

A l’Espai Veïnal, a les 18 hores s’entregaran els premis del concurs de pintura i també a la mateixa hora es celebrarà la clausura de la Fira de Comerç.

“Tenim una programació extensa, estem agraïts a comerços i restauradors per la seua voluntat a participar i unir forces”, apunta Alícia Carbonell Segons el regidor de Comerç i Creama, “hem apostat per aglutinar totes les activitats en una mateixa setmana perquè així es complementen i ixen beneficiats tots els sectors”.

 

Publicat en: