noticies noticies

L’atletisme torna a ser protagonista amb la celebració de la XXXVIII Volta a Pego

El recorregut d’aquesta prova, inclosa en el Circuit a Peu de la Marina Alta, canvia i passarà aquest any per dins del poble

L’esdeveniment comptarà amb la visita i participació dels integrants del projecte ‘Rundeal, Running for the green development’, provinents de Turquia, Portugal i Grècia

Cartell de la Volta a Peu a Pego

El dissabte 7 de maig es celebra la XXXVIII Volta a Pego, una de les curses més multitudinàries i l’octava del Circuit a Peu de la Marina Alta de 2022. L’esdeveniment organitzat pel C.E. Dorsal 19 i per l’A’juntament de Pego, canvia el seu recorregut per a entrar aquest any dins del poble i que tota la població es bolque en aquesta festa esportiva. Una prova que començarà a les 16.30 hores i que tindrà un recorregut de 10 quilòmetres amb eixida i arribada al Passeig Cervantes.

Els primers a participar seran els més joves, des de les 16.30 hores ho faran les categories de barrufets fins a juvenils. Mentre que la carrera d’adults serà a les 19 hores de la vesprada. S’espera la participació del voltant de 1.400 participants. Pel que fa als premis, hi haurà guardons per a cadascun dels tres primers i primeres de cada categoria, així com per als tres primers corredors i corredores locals.

El regidor d’Esports, Raül Ortolà i el president del club Dorsal 19, Juan Bautista Bolta.

La prova mantindrà la mateixa línia de sostenibilitat amb la qual treballa el club Dorsal 19 des de fa anys; amb l’objectiu ‘plàstic zero’ i avituallaments de producte de proximitat i embolcalls reciclables.

Tant el regidor d’Esports, Raül Tamarit, com l’alcalde, Enrique Moll, han agraït al club d’atletisme local “el seu esforç per continuar amb l’organització d’aquest esdeveniment, la qual cosa ha permés consolidar aquesta prova i que siga una de les principals referents del circuit comarcal”.

Ambdós edils també han agraït als cossos de seguretat, voluntaris i Acció Urgent que vetlaran per la seguretat de la XXXVIII Volta a Pego. Tamarit ha valorat aquest esdeveniment com “un dels més importants a Pego”, a més, ha destacat l’augment de participació, “cada vegada any es percep, ja no sols en la inscripció, sinó també la gent que s’anima a la pràctica esportiva, el qual provoca una millora en la salut i en la qualitat de vida de la societat”. L’alcalde ha valorat positivament “el que suposa poder recuperar totes aquestes proves esportives després de la pandèmia, per una part, pels amants a l’esport, tant per esportistes com per espectadors, i per l’altra, perquè és un impuls pel nostre teixit comarcal”.

Per la seua part, el president del C.E. Dorsal 19, Juan Bautista Bolta, ha recalcat que la prova atlètica de Pego “és la més antiga del Circuit a Peu de la Marina Alta. Un orgull per a Pego i per a tota persona que fa possible any rere any la seua realització”. A més, ha valorat el treball de tota la gent que participa en aquest esdeveniment, “especialment el dels voluntaris i integrants del club per tenir tots els materials preparats per a la prova i controlar tots els carrers pels quals passaran els corredors”.

Visita europea

L’atletisme és un puntal de l’esport pegolí i així ho creu l’Ajuntament de Pego, que es troba dins d’un projecte europeu anomenat ‘Rundeal, Running for the green development’, en el qual participants de la Universitat d’Economia i Negocis d’Atenes, de l’ONG turca Spell i veïns del municipi portugués Reguengos de Monsaraz participaran en la prova pegolina, ja que el mateix cap de setmana es trobaran dintre de l’estança a Pego, iniciativa que forma part del projecte. “De segur que gaudiran d’aquesta festa dedicada a l’esport i esperem que s’emporten idees i conceptes d’organització d’esdeveniments esportius per a la millora de la sostenibilitat del nostre medi ambient”, remarca el regidor d’Esports.

 

Publicat en: