noticies noticies

El primer Consell Local d’Infància i Adolescència deixa patent l’interés dels més menuts i menudes per millorar Pego

Set xiquets i xiquets, representants dels centres educatius del poble, presentaren propostes com

recuperar les barques als rius del parc natural, més seguretat als parcs infantils o més espais i

activitats d’oci, entre d’altres

Membres del Consell d’Infància i Adolescència.

Els més menuts i les més menudes de Pego mostraren el passat dissabte el seu interés per millorar el poble. Un grup de set xiquets i xiquetes participaren en el primer Consell Local d’Infància, que va tindre lloc a la Casa de Cultura. Una cita on també participaren alguns representants de la corporació municipal; i que va servir per a conéixer de primera mà les opinions, necessitats i inquietuds de la població infantil i adolescent del poble.

Els espais naturals varen ser un dels punts que posaren els xiquets i les xiquetes sobre la taula. Entre les peticions: neteja del riu Bullent, i també dels camins, “llevar la major part de les canyes que impedeixen passejar amb facilitat”. Una altra proposta presentada fou la posada en marxa de les barquetes per poder fer excursions pels rius, “com es feia abans; i també posar banquets prop dels rius”. Per últim, en aquest apartat també feren una crida als arrossers, “quan lleven l’aigua dels camps de cultiu no deixen tots els peixos morts”.

La millora de l’oci va ser una altra de les demandes dels menuts i menudes. Entre altres propostes destacaren la del cinema d’estiu, “bé a Teatre Victòria o al carrer cada dissabte a un barri”. També demanaren la recuperació de competicions esportives locals entre les escoles. Pel que fa als recintes esportius, demanaren la renovació d’alguns elements com les porteries de futbol o la il·luminació. A més, apuntaren la necessitat de millorar la seguretat en els parcs infantils amb la instal·lació de tanques. En aquests espais, sol·licitaren banys públics. Per últim demanaren condicionar espais per gaudir de jocs de taula i virtuals; i crear un ‘jumping’.

L’aspecte del poble i els seus carrers també és important pels xiquets i xiquetes. Sol·licitaren “més papereres perquè la gent no tinga excusa i no embrute”. També proposaren llevar els grafitis fets sense permís i crear un espai per a poder fer-los de forma controlada.

També els importa la música, per la qual cosa demanaren la creació d’un club o espai de col·laboració amb l’escola de música “per a ajudar a la gent que no es pot permetre un instrument”.

Els representants de l’Ajuntament prengueren bona nota de totes les propostes. Tant Raül Tamarit, Merxe Bolta, Juanjo Arbona, Alicia Siscar com Ferran González, coincidiren en qualificar “de rellevant” la funció del nou Consell, “és un canal de comunicació directa entre l’Ajuntament i vosaltres. Ara ja sabem les vostres necessitats i anem a treballar per a fer-les realitat”, va matisar Tamarit, regidor de Joventut, Esports i alcalde en funcions.

Mesos de treball

El Consell Local d’Infància i Adolescència celebrat el dissabte és el resultat del treball que han estat realitzant conjuntament l’Ajuntament de Pego i els centres escolars durant mesos. Per tal de dur a terme este primer consell, prèviament s’han organitzat jornades de treball per tal de donar a conèixer als xiquets i les xiquetes el funcionament d’aquest Consell així com articular totes les demandes que tenien. Una vegada rebudes aquestes propostes, el pròxim mes de juny tindrà lloc un segon encontre entre els representants d’aquest col·lectiu amb els representants del consistori on aquests últims es traslladaran als primers la situació en la qual es troben totes les peticions recollides en el primer Consell, “per tal de fer-les realitat”.

 

Publicat en: