noticies noticies

Manel Izquierdo Gutiérrez, guanyador de la XLVI edició del certamen de pintura Vila de Pego

Rafael del Corral Nanclares, Lola Berenguer Suárez y Gemma Alpuente aconsegueixen l’esment especial en una edició en la qual han participat 434 artistes

Manel Izquierdo Gutiérrez amb el premi i la seua obra.

Manel Izquierdo Gutiérrez, artista de Xirivella i estudiant de Belles Arts, és el guanyador de la XLVI edició del certamen de pintura Vila de Pego. L’ha aconseguit amb la seua obra No Signal Found T-120, basada, segons el propi artista “en l’error de les televisions. Part de la saturació dels colors tal com es confeccionaven les cartes d’ajust en els anys 80 i 90 quan el canal analògic s’apagava a determinades hores de la nit. He volgut interpretar aqueixos desajustaments que feia la televisió, contrastos de colors de la mateixa tonalitat, per exemple”.

Ahir a la vesprada va tindre lloc la inauguració de l’exposició de la mostra de les 31 obres preseleccionades de les 434 presentades en l’edició d’enguany. Rafael del Corral (per Alinear cos i ment), Lola Berenguer (per Present) i Gemma Alpuente (per Looking inside) van rebre esment especial per les seues obres.

Gemma Alpuente amb la seua obra.
Rafael del Corral amb la seua obra.
Lola Berenguer amb la seua obra.

El president de la Fundació Pirelli i la Comissió Assessora d’Arts Plàstiques de la Fundació Botin, Vicent Todolí; Rosa Maria Castells, directora del Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA); Sandra Guimaraes, directora artística del centre d’art Bombes Gens; i Pilar Tebar, presidenta de la Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA) han sigut els membres del jurat encarregats de nomenar les obres guanyadores.

Manel Izquierdo va rebre un premi econòmic de 5.000 euros així com un trofeu confeccionat per l’escultor Toni Marí. A més de donar l’enhorabona al guanyador, així com als finalistes, la regidor de Cultura, Laura Castellà ha ressaltat el bon estat del certamen, “ha crescut en els últims anys la participació de manera excepcional. De fet en 2019 la participació no va superar el mig centenar d’obres, mentre que en les dues últimes edicions s’han superat les 400 participacions. Resultat del treball del departament tècnic del Museu d’Art de Pego”.

Manel Izquierdo amb la regidora de Cultura, Laura Castellà.

Al llarg d’aquest mes de juny, en horari de 17 a 20 hores de dimarts a divendres; i de 10 a 13.30 hores els dissabtes, podrà visitar-se l’exposició amb les 31 obres, la guanyadora inclosa.

 

Publicat en: