noticies noticies

Els alumnes del col·legi Sant Antoni posen en marxa una campanya per a millorar els hàbits en matèria de neteja urbana

Col·loquen cartells pel barri amb recomanacions i pautes a seguir perquè els veïns i veïnes rebutgen de manera correcta els residus o respecten l’entorn natural entre d’altres

Els alumnes i les alumnes del col·legi Sant Antoni de Pego volen millorar el seu entorn, tant urbà com natural. Per això han decidit posar en marxa una campanya de conscienciació sobre la necessitat de mantindre nets, tant els carrers del municipi com l’entorn natural que l’envolta. Per això han penjat en diversos punts del municipi, tots en el barri on es troba el centre escolar, cartells amb missatges i recomnacions a l’hora de rebutjar residus i reciclar. Missatges perquè els veïns i veïnes de Pego reflexionen sobre aquest tema.

La proposta l’han duta a terme els alumnes de primer i segon de primària, “Primer van eixir al carrer per a poder veure en primera persona si s’estan utilitzant correctament els mitjans dels quals disposem veïns i veïnes per a mantindre net el nostre municipi. Es van adonar que hi ha moltes coses que poden millorar, ja que hi havia deixalles depositades en les proximitats de papereres, o contenidors amb males olors per no fer un bon ús d’ells, especialment no seguir els horaris recomanats”, explica Joan Caselles, director del centre escolar. Segons comenta, van ser els propis alumnes els qui van decidir contactar amb l’alcalde, Enrique Moll, per a transmetre la seua preocupació i la seua intenció de posar en marxa la iniciativa. Una proposta que va encantar al primer edil, qui es va oferir per a col·laborar.

Així doncs, els alumnes van col·locar en diferents punts del municipi un total de 20 cartells que van confeccionar ells mateixos amb missatges com ‘Cuida el planeta, és la teva casa’ o ‘Per la nit tirem el fem i pel matí l’arrepleguem, no volem mals olors!’, entre altres. Cartelleria que romandrà penjada fins al pròxim 10 de juny. Moment en el qual els alumnes els retiraran per a iniciar la segona fase, la de conclusions. “Comprovaran si els missatges han calat entre els veïns i veïnes i hi ha una millora en les deficiències que van detectar”.

La proposta dels alumnes de primer i segon de primària s’emmarca dins de l’activitat conjunta en la qual participen tots els alumnes del centre. “Tots els anys duem a terme un projecte comú del qual els alumnes trien la temàtica. Enguany es van decantar per la problemàtica del món respecte a l’ecologia”, apunta Caselles.

Les diferents classes van emprendre una sèrie d’activitats unides sota una mateixa premissa, ‘El planeta a les teues mans’. Els alumnes i alumnes d’infantil, explica Caselles, “han dut a terme activitats de reciclatge de diferents materials”. Tercer i quart de primària han treballat en la reutilització de materials, “donant-los una segona vida amb la confecció d’objectes per a jocs d’Eduació Física”.

Els alumnes i alumnes de cinqué i sisé de primària s’han decantat per l’aigua “i el mal ús que se li dona a vegades”. Van visitar la Marjal i van confeccionar un mural amb pautes per a donar un bon ús a aquest bé tan preuat.

Primer i segon de l’ESO també han participat en tallers de reutilització de materials. Entre altres, s’ha treballat amb l’oli utilitzat, per a confeccionar sabó. Finalment, els estudiants de tercer i quart de l’ESO van visitar en *Mercat de València per a vendre roba usada, “per a donar-li una segona vida”. Els diners recol·lectats amb les vendes, matisa Caselles, s’ha destinat a Càritas.

El director del centre remarca que els alumnes “han aprés els beneficis de respectar el nostre planeta, amb gestos tan simples com tirar el fem en el seu contenidor corresponent”. El regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra, ha agraït “l’interés de tot l’alumnat i el treball que han realitzat durant les últimes setmanes”. Igual que Caselles, Sendra creu que aquest tipus d’accions “repercuteixen positivament en la societat, perquè els xiquets i xiquetes aprenen a cuidar el planeta i també el transmeten als majors, que a vegades sembla que se’ns oblida”.

 

Publicat en: