noticies noticies

Pego dissenya un estiu de música, història i naturalesa

El consistori posa banda sonora als mesos de juny, juliol i agost amb la programació de deu concerts i organitza rutes guiades per a conéixer els seus tresors

Conjugar turisme i cultura, aqueix és l’objectiu de la programació estiuenca que ha presentat hui l’Ajuntament de Pego. Rutes guiades i concerts a l’aire lliure seran els dos atractius durant els mesos de juny, juliol i agost.

Tornar al passat o conéixer la fauna i flora de l’entorn natural que envolta a la vila de Pego són les principals propostes de les rutes. En l’apartat històric es podrà conéixer la crònica més negra de la localitat, amb la ruta del bandolerisme. Acompanyats de Manel Arcos, l’itinerari recorrerà els carrers del municipi per a recordar relats que van succeir antany, en l’època en la qual els bandolers campaven a pler. Una altra de les propostes històriques serà la ruta per la vila emmurallada, a càrrec del departament de Turisme de Pego, i en el qual es farà un viatge al Pego medieval.

En l’apartat de naturalesa, dues són les propostes: jornades d’observació d’ocells al parc natural Marjal de Pego, a càrrec de Birdwatching Spain; i una ruta etnobotànica que realitzarà l’empresa Endèmica. “L’objectiu és conéixer millor la fauna i la flora del nostre entorn natural. Apostem per això al principi d’aquesta legislatura”, apunta el regidor de Turisme, Ricardo Sendra.

També hi haurà possibilitat de conéixer les restes del castell d’Ambra, amb tres rutes senderístiques que es realitzaran a la llum de la lluna i que guiaran, entre altres, l’equipo de Tururac.

Recorda el responsable de Turisme que per a poder participar en qualsevol de les rutes guiades, és necessari inscriure’s prèviament a través de la pàgina www.pegoilesvalls.es o en l’oficina de Turisme.

La segona ‘pota’ de la programació per als pròxims mesos la protagonitza la música. Els caps de setmana des de l’1 de juliol i fins al 2 de setembre, la banda sonora de l’estiu es podrà escoltar en quatre punts diferents del municipi. Les propostes musicals es repartiran entre la plaça de l’Ajuntament, la plaça Jaume I, la plaça de l’Ecce Homo i al Passeig Cervantes, al costat de la font de les nimfes.

Quant al repertori, “serà variat, des de jazz, passant per la lírica, la música clàssica o el flamenc”, remarca la regidora de Cultura, Laura Castellà.

Tant els concerts com les rutes guiades seran gratuïtes, en el cas de l’apartat musical, no serà necessària la inscripció prèvia. “És una bona possibilitat per a eixir, passar una bona estona en un concert amb artistes impressionants i després degustar la gastronomia *pegolina”, indica Castellà. De fet tant l’edil com el seu company Sendra remarquen que totes dues iniciatives van de la mà en el seu objectiu de revitalitzar el poble a l’estiu, “tirar una mà a l’hostaleria i el comerç local, que en aquests mesos observa com molta gent se’n va a la platja. L’any passat va donar bons resultats i volem que la cultura i la naturalesa siguen les propostes que òmpliguen de gent el nostre municipi en aquestes dates”.

 

Publicat en: