noticies noticies

Pego i Ecovidrio fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians

La campanya ‘La Reconquesta del Vidre’ inclou la instal·lació de contenidors de vidre decorats amb la imatge de campanya en els voltants de les seus festeres per a facilitar el reciclatge dels residus d’envasos de vidre

Festes i reciclatge tornen a unir-se de la mà a Pego amb la celebració dels Moros i Cristians. Un any més, després de deixar arrere la pandèmia, l’Ajuntament al costat de Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i la Generalitat Valenciana; han posat en marxa ‘La Reconquesta del Vidre’, una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre durant els festejos.

La iniciativa pretén inculcar als ciutadans de Pego, i especialment a les filaes, la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, se’ls farà lliurament de poals amb rodes per a facilitar la labor de reciclatge i s’instal·laran en el municipi contenidors decorats amb la imatge de campanya.

A més, els dies 23 i 24 de juny, educadors ambientals informaran festers i ciutadans sobre la importància del reciclatge del vidre, així com dels seus beneficis ambientals, i col·laboraran de manera conjunta amb les filaes per a facilitar-los el reciclatge dels seus envasos de vidre. Amb l’objectiu de motivar als festers i veïns a atendre correctament els educadors ambientals i animar-los a reciclar vidre, s’entregarà com a obsequi un original porta-màscares.

En aquesta edició de la ‘Reconquesta del Vidre’ participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més s’involucre amb el reciclatge de vidre durant les festes, incloent la difusió de la campanya.

La regidora Laura Castellà i els regidors Ricardo Sendra i Enrique Moll amb el coordinador d’Ecovidrio.

Els guanyadors de cada categoria en les quals es divideix el concurs rebran un trofeu de la Reconquesta del Vidre, que els acredita com el municipi més reciclador de les festes: Atabales (municipis amb més de 2.500 festers), Darbukas (municipis que tenen entre 1.000 i 2.500 festers), Dolçaines (municipis amb menys de 1.000 festers).

Així mateix, totes les filaes implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els residus d’envasos de vidre, entraran en el sorteig, en cada municipi, d’un dispensador de vidre exclusiu amb la imatge de campanya.

D’altra banda, també es realitzaran sis promocions en línia en la web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d’envasos de vidre i les festes de Moros i Cristians. En aquestes promocions, els participants que responguen correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu miniglú de ‘La Reconquesta del Vidre’.

“Des de l’Ajuntament volem agrair la participació dels festers i festeres en aquesta campanya de reciclatge i els animem a situar a Pego com el poble més compromés amb el medi ambient també durant les festes”, apunta el regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra.

22,7 quilograms per ciutadà

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, els ciutadans de Pego van reciclar un total de 232.338 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 22,7 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Pego se situa amb una mitjana de 122 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 84 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi. “Hem de seguir per aquest camí, és important treballar tots junts en benefici del medi ambient”, comenta Sendra.

 

Publicat en: