noticies noticies

Pego planeja passejos en barca per a les vesprades d’estiu

Els recorreguts, de mitja hora, es realitzen pel riu Salinar i dediquen una part de l’itinerari per a fomentar el respecte de la fauna i flora del parc natural de la Marjal

L’Ajuntament de Pego ha planejat una activitat per a passar les vesprades embolicats de naturalesa. Es tracta dels passejos amb barca pel riu Salinar, una activitat que es pot realitzar al llarg de l’estiu, i fins al mes vinent de setembre.

L’activitat, d’aproximadament 40 minuts, consta de dues parts. Una primera, d’una xicoteta xerrada dels tècnics que organitzen l’excursió en la qual expliquen les principals característiques del parc natural de la Marjal, introduint als visitants les diferents espècies de fauna i flora que habiten en ell. Es parla també d’alguns dels projectes que es duen a terme en aquest entorn natural com és la reintroducció de l’àguila pescadora.

Una vegada finalitzada la xarrada, els visitants s’endinsen en les aigües del Salinar per a realitzar un recorregut amb la barca, en la qual caben mitja dotzena de persones. “Durant aquesta part de la visita, també s’expliquen algunes característiques de la zona, descrivint tota la biodiversitat que allí es pot apreciar”, comenta el regidor de Turisme, Ricardo Sendra.

Els preus d’aquestes excursions nàutiques són de dos euros, per a persones majors de 10 anys; i 1 euro per als menors de 5 a 10 anys. Per a fer les visites, és necessari realitzar reserva. Quant als horaris d’aquestes rutes pel Salinar es realitzen des de les 17 a les 21 hores, de dilluns a divendres, “principalment per a evitar les altes temperatures”, explica el regidor; i en horari de matí i vesprada els caps de setmana.

Aquestes rutes pel Salinar “augmenten l’oferta turística del municipi, projectades per a donar a conéixer el nostre parc natural”, explica el regidor de Turisme. Per la seua part, la responsable de Medi Ambient, Laura Castellà, destaca la importància d’aquestes visites “per a conscienciar a la gent de la necessitat de respectar els entorns naturals i tota la fauna i flora que allí habita”.

 

Publicat en: