noticies noticies

Pego aprova els pressupostos més socials

L’executiu augmenta més d’un 25% la partida dedicada a la Mancomunitat de Serveis Socials de l’Adzúbia i Les Valls i a les ajudes a associacions locals sense ànim de lucre

Ciutadans i Partit Popular s’abstenen mentre que el grup Compromís vota en contra de la proposta presentada per l’equip de govern (PSPV i Ciutadans Pego)

Moment de la votació dels pressupostos de 2022.

El ple de Pego va aprovar ahir a la vesprada els pressupostos de 2022 presentats per l’equip de govern (PSPV i Ciutadans Pego). Una proposta econòmica que va comptar amb els vots a favor de tots dos partits, el vot en contra del grup Compromís i l’abstenció de Ciutadans i Partit Popular.

L’executiu disposa per a aquest exercici 2022 un import d’11.573.232,23 euros, un 5,29% més respecte al del 2021 (es va comptar amb 10.992.036 euros).

El consistori ha aconseguit reduir aquest deute en 661.482,24 euros, per la qual cosa a final del 2022 el deute total de l’Ajuntament serà de 2.125.931,73 euros. Cal tindre en compte que l’actual executiu va entrar a governar amb un deute de poc més de 8 milions d’euros.

Els comptes d’aquest 2022 es caracteritzen per un increment en la partida dedicada a les polítiques socials, un 25,43% més de l’aportació respecte al passat any. L’augment es deu a un major increment en la partida destinada a la Mancomunitat de Serveis Socials de l’l’Atzúbia i Les Valls i també per a les diferents associacions sense ànim de lucre del municipi. Es mantenen aquestes ajudes, però també s’inclouen noves associacions receptores d’aquestes aportacions com són l’Agrupació Musical de Pego o Visibles Colectiu LGTBI+; i s’ha augmentat l’aportació a altres per a poder donar suport al treball que estan fent en benefici del poble.

En l’apartat de política social destaca també la inversió de 10.000 euros per a l’adequació i adquisició de mobiliari de les noves instal·lacions del Punt Jove.

Un altre dels punts importants per a l’equip de govern i reflectit en els pressupostos de 2022 és la seguretat. Per a això s’ha destinat un total de 18.000 euros per a la instal·lació de càmeres de seguretat, així com 3.500 euros per a millores en els vehicles de la Policia Local.

L’actual executiu també defensa la importància de la promoció de la igualtat, per això l’Ajuntament disposa de prop de 100.000 euros per a impulsar mesures per a promoure la igualtat entre dones i homes. Actualment en el consistori treballen 107 dones i 70 homes, “sense haver-hi discriminacions quant als llocs de responsabilitat.

Quant a l’apartat econòmic destinat a millores de sostenibilitat; cal destacar millores d’immobiliari urbà: 11.000 euros per a l’adquisició de mobiliari de parcs i jardins, o 10.000 euros per a millores d’enllumenat públic. I altres 12.000 euros per a facilitar el reciclatge als veïns i veïnes, amb la instal·lació de mupis de reciclatge.

També es destinaran 4.598 euros per a instal·lar un ascensor al servei municipal agrari, tanmateix, la planta baixa d’aquest espai també serà renovada, per a poder fer-ho s’ha consignat una partida de 18.654 euros. Una altra de les despeses, de 20.000 euros, serà la renovació de la bomba i la porta de l’accés a l’aparcament municipal.

També es renovarà l’oficina d’urbanisme, amb una partida de 10.000 euros. A més, es destinaran 3.500 euros per a la rotonda del carrer Capitán Cendra i 3.000 euros per a la reparació de l’aparcament del cementiri municipal.

Aquestes són algunes de les intervencions previstes en els conters de 2022. Cal destacar, a més, que algunes de les inversions més importants es finançaran via romanent com són la construcció i adequació de la biblioteca en l’antic col·legi Cervantes. I també esperem poder licitar les obres d’adequació del col·legi Rosalia Bondia.

Augmentar l’ajuda

El representant de Ciutadans, Simón Ortolá va criticar el “retard en la presentació dels comptes” i va indicar que les negociacions “podrien haver sigut molt més intenses”. Ortolá va explicar que l’aposta del seu partit és la d’incentivar l’arribada d’empreses al poble, per a reduir despeses a l’Ajuntament, concretament el de personal, que em sembla que és massa elevat”.

L’edil de Ciutadans va presentar, a més, una esmena als pressupostos, “de gran importància social”: l’augment de les partides d’ajuda destinades a les confraries de Setmana Santa. “Pujar-les de 400 euros a 1.000 per a cada confraria i fins a 7.100 euros per a la Junta Centra de Setmana Santa. Per descomptat cada confraria i la Junta hauran de justificar aquestes despeses”. Segons va indicar l’edil, “és una proposta que enriqueix la cultura del municipi”. L’esmena va ser inclosa primerament, i aprovada posteriorment amb els vots a favor de l’equip de govern (PSPV i Ciutadans Pego), PP i Ciutadans; mentre que els membres de Compromís van votar en contra.

 

Publicat en: