noticies noticies

Pego instal·la més d’un centenar de noves papereres en poc més d’un any

Es tracta d’un total de 110 contenidors amb capacitat per a 50 litres, repartits diferents punts del municipi

La instal·lació s’ha realitzat durant els últims mesos, 50 a l’agost de 2021, 30 al novembre i en l’actualitat s’estan col·locant les últimes 30 papereres

Una de les papereres instal·lades

A la recerca de la major eficiència de la neteja urbana. Aqueix és l’objectiu pel qual l’Ajuntament de Pego haurà instal·lat en poc més d’un any un total de 110 papereres en diferents punts del municipi. Es tracta d’una iniciativa coordinada pels departaments de Residus i Medi Ambient amb els quals facilitar als veïns el depòsit de residus.

Es tracta de contenidors amb capacitat per a 50 litres, amb un altura de 858 mil·límetres i 375 d’ample, fabricats amb materials reciclats i mitjançant el sistema d’injecció amb polietilé d’alta densitat; enganxats a un suport fix, subjecte al sòl. El cost del projecte de renovació ascendeix a 10.560 euros.

La primera remesa (un total de 50) de contenidors es van col·locar a l’agost de 2021. Uns pocs mesos després, al novembre, es van instal·lar altres 30 papereres. “S’han substituït algunes de les existents, ja que busquem que les papereres no estiguen descobertes, per la qual cosa s’ha optat per un mecanisme molt més eficient que l’anterior”, remarca el regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra.

Durant les pròximes setmanes els operaris municipals instal·laran les 30 papereres que falten. “l’objectiu és tindre un poble més net. Volem facilitar als veïns i veïnes l’accés de recursos perquè puguen rebutjar els residus en qualsevol punt del municipi”. Els edils remarquen també que des de l’inici, la iniciativa s’ha reforçat amb la pertinent campanya de conscienciació destinada a optimitzar la neteja “per a aconseguir que Pego siga un poble de referència en aquest apartat”, indiquen.

 

Publicat en: