noticies noticies

L’Ajuntament i Pego Viu treballen de la mà per a la recuperació de les muntanyes

El consistori i l’associació sense ànim de lucre renoven el conveni de col·laboració pel qual aquesta última rebrà 2.500 euros per a acometre accions de gestió del territori

Néstor Portes i Laura Castellà durant la signatura del conveni.

L’Ajuntament de Pego i l’associació Pego Viu han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració per tal de treballar de la mà en la recuperació del territori arrasat per l’incendi de la Vall d’Ebo.

Es tracta d’un acord, signat entre la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà i el representant de l’associació, Néstor Portes, pel qual l’entitat sense ànim de lucre rebrà per part de l’Ajuntament una ajuda de 2.500 euros. Quantitat que es destinarà a la realització d’accions de gestió del territori. Actuacions dedicades a la prevenció del foc, així com a tasques de recuperació dels terrenys afectats pel foc.

Els entramats burocràtics, de vegades, fan més difícil que l’Ajuntament puga realitzar acords de custòdia del territori, una tasca que es fa més senzilla si es tracta d’una associació. És per això que el paper de Pego Viu s’ha fet imprescindible per a poder realitzar aquest tipus de tasques.

Amb aquesta signatura, ambdues parts segueixen amb la línia de treball que va iniciar l’any 2016, poc després de la creació de l’associació (després de l’incendi de 2015 que també va arrasar part del territori pegolí).

“És important que aquestes col·laboracions entre l’administració i la població tinguen continuïtat, per la nostra part seguirem mantenint-les, perquè els beneficis repercuteixen en les nostres memòries”, apunta la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà.

 

Publicat en: