noticies noticies

Pego aposta per augmentar el reciclatge selectiu en el municipi

El consistori habilita quatre nous mini ecoparcs, que es sumen als dos ja instal·lats al desembre de 2021, per a separar materials com a bombetes led, piles o cartutxos de tinta entre altres

Un dels nous mini ecoparcs instal·lat prop de l’escola Rosalia Bondia.

L’Ajuntament de Pego continua treballant en la millora del procés de reciclatge en el municipi. Per això el consistori instal·larà quatre nous mini ecoparcs, punts on es depositaran fins a sis tipus de deixalles diferents; i que se sumen als dos ja instal·lats al desembre de 2021. .

Aquests nous mini ecoparcs estaran col·locats en la plaça Antic Regne, la plaça Metge Almela, carrer Santa Bàrbara i Passeig Michel, augmentant així el radi de servei que ara faciliten els dos que ja funcionen des de fa mesos i que estan situats al carrer Jaume I i en el Passeig Cervantes.

Es tracta de contenidors amb forma de ‘mupi’ dividits en el seu interior en set compartiments per a separar els materials que els veïns i veïnes puguen reciclar. Xicotets contenidors on es podran depositar bombetes incandescents, bombetes led de baix consum, piles (de botó i alcalines), bateries de xicotets electrodomèstics, cartutxos de tinta, així com aparells elèctrics i electrònics en desús.

Per a aquest últim apartat (aparells elèctrics i electrònics), igual que en els dos primers mini ecoparcs instal·lats, es destinen dos dels set compartiments, perquè es tracta de residus que més es rebutgen en l’ecoparc municipal. Així ho reflecteix l’estudi realitzat prèviament pels tècnics municipals per a determinar quins materials anaven a poder depositar-se en aquests dos nous punts de reciclatge.

Segons explica el regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra, els principals objectius dels mini ecoparcs són el foment del reciclatge de forma molt més selectiva per part dels veïns i veïnes, així com facilitar-los el procés: “fins ara per a poder reciclar correctament aquest tipus de materials calia anar fins a l’ecoparc municipal, situat en la zona del Molí del Curro”, indica.

Els operaris del servei municipal de neteja són els encarregats de buidar els mini ecoparcs, de moment els dos ja instal·lats (també realitzaran el buidatge dels nous). El material retirat s’emporta a l’ecoparc, punt on també poden deixar les deixalles en els contenidors que hi ha habilitats per a això. “Augmenten les facilitats per als veïns a l’hora de reciclar”, matisa l’edil de Residus Urbans.

La nova remesa de mini ecoparcs, igual que els dos primers, és finançada de manera íntegra per l’Ajuntament de Pego, amb un cost de 11.998,85 euros. Com els dos primers, a més de la seua principal funció, la del reciclatge; els nous ‘mupis’ són també un suport informatiu, en una de les seues cares l’Ajuntament podrà col·locar cartelleria informativa, “ja siga tant de les campanyes de reciclatge, com de qualsevol altra cosa, com a normatives o activitats que es duguen a terme en el municipi”, comenta l’edil.

Balanç

Des del departament de Residus Urbans afirmen que l’acolliment dels mini ecoparcs, des de la instal·lació dels primers exemplars al desembre, “és positiva”. L’ús d’aquests dispositius és considerable, de fet, el buidatge és setmanal, “mostra que la gent està conscienciada amb el reciclatge”. “La instal·lació de quatre nous mini ecoparcs reforçarà i fomentarà el reciclatge lloc que hi haurà molts més punts on poder dur-lo a terme” insisteix l’edil.

 

Publicat en: