noticies noticies

Pego convertirà l’antic centre de salut en una zona d’aparcament

El consistori licita el projecte amb el qual es comptarà amb 24 places per a vehicles, 2 d’elles per a persones amb mobilitat reduïda

Els veïns i veïnes de Pego comptaran amb més zona per a aparcar els seus vehicles. L’Ajuntament ha licitat el projecte de construcció d’un nou aparcament que se situarà en la zona on actualment se situa l’antic centre de salut, al carrer Llavador.

Es tracta d’un projecte que serà totalment finançat pel consistori pegolí i que ascendeix a 299.533,06 euros. Aquesta actuació consistirà en l’ensulsiada de l’antic edifici i habilitar l’espai per a fins a 24 vehicles, dos d’aquestes places per a usuaris amb mobilitat reduïda.

Segons explica la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, es mantindrà l’antiga coberta del mercat que es va situar allí a la fi dels anys 60. “Va ser una mesura circumstancial, perquè s’estava treballant en les instal·lacions que anaven a albergar el mercat municipal, on es situa actualment”, explica l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela.

Abans de traslladar el mercat, aquesta zona albergava un safareig, inaugurat l’any 1927, “en el 66 es va construir la infraestructura per al mercat, un sostre sustentat per pilars, bàsicament per a resguardar-se de la pluja i el sol”, comenta Almela. Sobre aquesta infraestructura es va edificar, anys més tard, entre 1981 i 1983, l’edifici que encara es manté en peus i que va servir durant anys com a centre de salut. “Però des de l’any 1999, quan es va construir el nou edifici enfront del *Passeig Michel, aquest ha servit com magatzem i espai per a algunes associacions, entitats que es reubicaran en altres dependències municipals quan es construïsca l’aparcament”, remarca Castellà.


La nova infraestructura “augmentarà el nombre de places d’aparcament en la zona, una demanda dels veïns i veïnes de fa anys, era una obra necessària”, incideix la responsable d’Urbanisme.

A més de la coberta, les obres respectaran “i s’intentarà recuperar” un gran mural amb data de 1967 que encara roman en un dels murs que envolten el recinte i en el qual es poden veure la relació de preus d’alguns dels productes que es venien en el mercat d’aquella època. “És un tros d’història que volem conservar”, matisa l’edil d’Urbanisme.

Respecte al procés, Castellà remarca que ja ha finalitzat el procés de licitació, “esperem que s’inicien com més prompte millor les obres perquè els veïns i veïnes de la zona tinguen més espai on poder aparcar els seus vehicles”.

 

Publicat en: