noticies noticies

Pego rebrà la visita de més de 500 canaris

El municipi acull la VI edició del ‘One Day Llarguet Show’, un campionat a nivell mundial de ‘Larguet’, raça d’ocell autòcton de la Comunitat Valenciana

Més de 500 canaris visitaran Pego el pròxim 12 de novembre. Es tracta, concretament del canari de la raça Llarguet, ocell autòcton de la Comunitat Valenciana que competiran en la sisena edició del campionat a nivell nacional organitzat per el ‘Club Amics del Llarguet’ i en el qual col·laborarà l’Ajuntament de Pego.

En aquesta cita, que tindrà lloc en el Mercat Municipal, hi haurà participants de diferents punts d’Espanya (Mallorca, Galícia, Madrid, la Comunitat Valenciana, entre altres) i també de països com Portugal o Holanda. De fet un dels membres del jurat és d’origen holandés. Compartirà tasques al costat d’altres dos membres, procedents de Cadis i Estepona.

Malgrat que en aquesta mena de concursos, habitualment hi ha diferents categories: cant o bellesa; en el campionat que tindrà lloc a Pego els participants tan sols podran optar a premis per ‘forma i posició’ relacionats amb el cànon de bellesa. Expliquen des de l’organització que hi haurà fins a 21 grups i es repartiran un total de 7 trofeus, set guanyadors d’entre els més de 500 participants.

La de Pego serà la sisena edició d’aquest campionat que se celebra cada any en un punt de la Comunitat. “La primera edició va tindre lloc a la Vila, el segon i el tercer campionat es van celebrar a Orba, el quart i cinqué a Oropesa, per la qual cosa Pego serà el quart municipi a acollir aquesta competició”, expliquen des de l’organització.

El canari Llarguet sorgeix en la Comunitat Valenciana entre les dècades dels 40 i 50. La forma del cos d’aquesta varietat d’ocell és estilitzada, assemblant-se a la d’un cilindre. Tant el pit com l’esquena s’observen prims i sense redoneses, augmentat la sensació d’estar davant un ocell prim. Les ales, relacionant-se amb la resta de les proporcions de l’ocell, es presenten molt llargues i primes. La cua, extensa i fina, remata en forma de ‘M’, El coll, de mitjana proporció, és prim, sostenint un cap xicotet i ovalat, amb un pic xicotet i cònic. El plomatge és curt, compacte i llis. Segons expliquen els organitzadors, es tracta d’un animal, “principalment criat en captivitat. Són animals que estan molt ben cuidats. Tan sols a les Illes Canàries es troba el canari silvestre”.

Tant des de l’organització com des de l’Ajuntament conviden a tots els veïns i veïnes de Pego a visitar i conéixer la competició. “Millor en horari de vesprada, perquè al matí els jutges necessiten tranquil·litat per a poder valorar i dictaminar qui s’emporta la victòria”.

 

Publicat en: