noticies noticies

Europa mira a Pego per a traçar línies de treball entre més de 17 països

El municipi pegolí participa en el projecte TOPS (Together in Order to Promote Solidarity) finançat per la Unió Europea i en el qual participen també representants d’Hongria, Letònia, Polònia, Itàlia, Eslovàquia, Lituània, Xipre, República Txeca, Montenegro, Irlanda, Sèrbia, Estònia, Croàcia, Malta, Grècia

Pego ha sigut la seu de la quarta trobada del projecte ‘Junts per a Promoure la Solidaritat’, una proposta finançada per la Unió Europea en el marc del programa ‘Europa pels ciutadans’, amb el qual es busca afermar entre diferents municipis del vell continent en pro de la solidaritat (Together in Order to Promote Solidarity).

En aquesta iniciativa participen fins a 17 municipis de 17 països de la Unió Europea. S’han programat un total de 5 trobades en diferents punts del continent en els quals tractar diversos temes entorn a la solidaritat i com poden interactuar els diferents pobles per al seu foment.

Durant diversos dies, del passat 15 de desembre fins al 19 un total de 82 participants de les ciutats de Hernàdkak (Hongria), Pomiechowek (Polònia), Amatas Novads i Jurmala (Letònia), Antrodoco (Itàlia), Chorvatsky Grob (Eslovàquia), Kelme (Lituània), Deryneia (Xipre), Jevisovice (República Txeca), Herceg Novi (Montenegro), Kilkenny (Irlanda), Irig (Sèrbia), Tallinn (Estònia), Knin (Croàcia), Gudja (Malta), Agia (Grècia) han celebrat diverses jornades de treball.

L’objectiu d’elles era comprendre si les estratègies locals poden influir en l’estructura del mercat europeu. Els representants dels 17 països van treballar en diversos tallers sobre identitat digital, xarxes socials, fake news. Van aprendre elements bàsics d’alfabetització mediàtica per a mostrar com els diferents nivells i estils de comunicació poden canviar la percepció de les notícies. També es va parlar sobre la llei de protecció de dades i els riscos actuals d’Internet.

No sols van celebrar trobades per a mantindre un pols de debat, l’expedició va aprofitar el temps lliure per a visitar alguns dels racons més benvolguts pels pegolins i pegolines.

“Aquestes trobades ens ajuden a comprendre millor altres pobles, altres països, en definitiva, altres cultures; i especialment ens amplien el ventall de possibilitats respecte a temes de vital importància per al desenvolupament dels nostres municipis”, va apuntar l’edil de Turisme, Ricardo Sendra.

El de Pego és el quart de les trobades celebrades al llarg dels últims mesos. Anteriorment els representants dels 17 països van començar aquesta marxa de col·laboració entre europeus en Kelme, Lituània (al juny de 2022). Aquesta primera trobada va tindre com a principal objectiu debatre sobre les diferents realitats dels delegats i entendre com una sòlida col·laboració basada en el diàleg intercultural i l’intercanvi de bones pràctiques en el marc europeu pot construir la participació cívica i democràtica.

La segona trobada, a l’octubre de 2022, es va dur a terme en Agia (Grècia). Un cita en la qual la línia de treball va consistir en l’anàlisi del eurocepticisme als països socis de l’EU.

El tercer esdeveniment va tindre lloc en Deryneia (Xipre), al novembre de 2022. Allí es treballe en la comprensió del procés d’elaboració de polítiques de la Unió Europea.

Després d’aquesta quarta trobada a Pego, quedarà una última cita, que portarà als representants dels 17 països a Hernàdkak (Hongria). Una trobada en el qual el tema a debatre serà el futur que ens ofereix als Europeus, com afrontar de manera conjunta els reptes que ens esperen per als pròxims anys.

“Aquest mètode de treball en el qual tenim la possibilitat d’aprendre d’altres països, altres metodologia, altres maneres de pensar, en definitiva, altres maneres de comprendre Europa, ens fan ampliar la línia de treball conjunta per a aconseguir un futur molts més atractiu i pròsper. Aquestes cites han servit també per a germanar-nos amb diferents municipis de tot el continent, on se’ns ha tractat magníficament. És una iniciativa molt interessant de la qual esperem poder participar en futures cites”, conclou l’edil.

 

Publicat en: