noticies noticies

Pego recorre als joves per a definir com ha de ser una relació de parella sana

El consistori posa en marxa una campanya per al 25N amb un vídeo en el qual veïns i veïnes parlen sobre la part positiva de l’amor entre dues persones

Buscar un altre punt de vista, un més positiu. Aquest és l’objectiu de la nova campanya que ha confeccionat l’Ajuntament de Pego per a celebrar el 25N. Una proposta concebuda una vegada més de la mà de l’agència de comunicació Àgora Sí amb la qual es reivindiquen les relacions sanes entre parelles.

“Habitualment en les campanyes que es realitzen per a aquesta marcada data s’apel·la a la part negativa, la violència i com frenar-la. Poques vegades es posa el focus en com ha de ser una relació sana, en les quals totes dues persones es volen i es respecten”, apunta la regidor d’Igualtat, Merxe Bolta.

Per a aconseguir-ho, s’han gravat una sèrie de vídeos (un principal i alguns secundaris) en els quals apareixen joves i persones que, pel seu treball, mantenen un contacte constant amb joves, per a parlar d’aquesta altra visió, la positiva. Encara que també en el vídeo es parla de les pautes nocives que porten a una mala relació.

A més de buscar la visibilització de les bones conductes en una relació, també es pretén donar més veu als joves, “moltes vegades es queden en un segon pla quan es parla de la violència de gènere, com en altres tants temes que concerneixen a tota la societat”, matisa Bolta.

Els joves també expliquen en el vídeo la seua manera d’entendre la vida en el món actual, diferent del dels seus majors. “Moltes vegades s’estigmatitza als joves dient que hui en dia no saben voler-se. Ha de quedar clar que els joves saben voler-se i l’essència d’aquest amor és el mateix que el que hi ha hagut sempre, tan sols han canviat les formes, el canal. No hi ha diferències en la manera de voler-se, *sinó en la manera de comunicar-se”, remarca Bolta.

També han canviat les maneres de generar violència, la campanya ressalta que les noves tecnologies permeten noves formes d’accés als violents, tenen més mitjans per a exercir-la. Però incideix també en què les persones que l’exerceixen són les mateixes, no han augmentat, “el que passa és que ara són més visibles i tenen més maneres de coaccionar i fer mal a l’altra persona”, apunta l’edil d’Igualtat.

No pretén aquesta acció “criminalitzar” les xarxes socials i altres tecnologies, de fet es reivindiquen com una eina útil per a aconseguir detectar i visibilitzar als violents. Així ho mostra de fet el vídeo principal d’aquesta campanya, simulant l’activitat normal dels joves amb el seu telèfon i el que en ells poden trobar.

Programació

A més de la campanya audiovisual. El consistori ha programat una sèrie d’actes al llarg d’aquesta setmana, gran part d’ells dedicats als més joves. El dilluns els alumnes del CEIP Carolina Sala i CEIP Rosalia Bondia van gaudir del teatre ‘La nova història de la Caputxeta Roja’. Obra que també veuran els alumnes dels col·legis Sant Antoni i Ambra demà dijous. També hi haurà contacontes per als xiquets i xiquetes de l’Escoleta Infantil. I durant tot el matí l’associació Dons Total celebrarà la ja tradicional ‘Vacunació contra la violència de gènere. Ja a la vesprada, tindrà lloc un taller pràctic de defensa personal.

El divendres al matí els alumnes dels centres escolars i de l’IES Enric Valor es concentraran en la Plaça del Mercat per a mostrar la seua repulsa a la violència masclista. Ja a la vesprada, a les 19,30 hores, tindrà lloc una altra nova concentració, aquesta vegada per a tota la població, en la plaça Maria Cambrils.

Per finalitzar, la regidora d’Igualtat junt amb l’educadora social que fa presencia en el vídeo de la campanya, Raquel Nadal, la Treballadora Social experta en violència de gènere Alba Cholbi i la creadora d’aquesta campanya, Analía Llopis, duran a terme un debat sobre què són realment les relacions sanes amb els/les alumnes del Col·legi Sant Antoni el pròxim 29 de novembre i amb els/les alumnes de l’IES Enric Valor de Pego.

 

Publicat en: