noticies noticies

Pego consolida la seua ‘Nit en Blanc’ amb una nova edició en la qual participen 18 comerços

La jornada per a fomentar les compres entre veïns i veïnes també comptarà amb una programació cultural amb exposicions i música en directe

Pego inicia el mes de desembre amb una nova edició de la ‘Nit en Blanc’, el preludi de les festes nadalenques, una jornada que tindrà lloc el 2 de desembre i que està ideada per a fomentar la compra en els establiments del municipi, i en la qual col·laboren de manera conjunta l’Ajuntament de Pego i l’Associació de Comerciants del municipi.

El moment més àlgid de la jornada serà a la vesprada, però ja al matí s’iniciarà la programació. A partir de les 9 es podrà visitar la Casa de Cultura per a veure l’espectacular, i ja tradicional, ‘Mesa de Nadal per a sis comensals’ confeccionada pels establiments de l’Associació de Comerciants i valorada en al voltant dels 600 euros. Una taula a la qual no li falta detall per a celebrar un sopar nadalenc i que se sortejarà íntegrament (el 22 de desembre) entre els veïns i veïnes que participen en la rifa que organitzen els comerciants. “Enguany aquesta taula estarà situada en la planta baixa de la Casa de Cultura des del 2 de desembre”, ressenya l’edil de Comerç i Promoció Econòmica Creama, Ricardo Sendra.

“Les paperetes de la rifa es poden adquirir, des de hui, en els establiments que formen part de l’associació i tindrà un preu de 2 euros per papereta”, explica Sendra.

Els comerços s’han tornat a bolcar, un any més, en aquesta campanya pre-nadalenca. Un total de 18 establiments participen en el concurs de decoració d’aparadors, “un jurat passarà per tots els establiments per a premiar als més nadalencs”, apunta el responsable de Comerç. Hi haurà premis per als tres millors, “un primer amb 300 euros, i 60 anuncis publicitaris de 40 segons en Ràdio Pego; un segon premi de 60 anuncis publicitaris de 20 segons en Ràdio Pego i un tercer premi de 40 anuncis publicitaris de 20 segons cadascuna”.

Durant la vesprada del 2 de desembre, els comerciants complimentaran, a més, als seus clients amb un xicotet aperitiu. Els locals tindran horari especial, fins a les 21.30 hores perquè els veïns i veïnes puguen realitzar les seues compres. Per a aquesta jornada també es tallarà la circulació al trànsit de vehicles al carrer Ramón y Cajal, “perquè és un carrer amb bastants comerços, a més la resta de vies del barri antic també ho estaran per la conversió en zona de vianants dels caps de setmana”, recalca l’edil. Segons Sendra, la Nit en Blanc “és una estupenda oportunitat per a fomentar les compres en el comerç local”, destaca Sendra, qui remarca la “consolidació d’aquesta iniciativa, lloc torna a participar prop de la vintena dels comerços, xifres similars a les de l’any passat”.

El comerç es conjuga aquesta jornada amb la cultura. Per a amenitzar la jornada, hi haurà música en directe a la Casa de Cultura. En el mateix edifici es podrà visitar l’exposició ‘L’univers del sabor’, organitzada per la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant. I en el Museu d’Art del carrer Hospital s’inaugurarà una exposició de l’artista i professora del CEAM, Tere Ferrando. Tots dos emplaçaments estaran oberts fins a les 22 hores. “Volem que cultura i comerç vagen de bracet en una jornada tan especial”, apunta l’edil Laura Castellà.

Programació de desembre amb tres novetats

A més de la Nit en Blanc, els edils han revelat la resta de programació per al mes de desembre. El 8 de desembre tindrà lloc la inauguració de l’exposició del Betlem de l’Associació de belenistes, en la seu de la Junta Central de Setmana Santa, al carrer Hospital.

El 17 de desembre se celebrarà un concert de música a càrrec de l’Orfeó de Pego i la participació dels artistes Pascual Andreu i Saray Garcia.

Una de les novetats en la programació nadalenca de desembre tindrà lloc el dia 23. El Pare Noel visitarà el municipi per a rebre les cartes dels xiquets i xiquetes de Pego. Ho farà en la plaça de l’Ecce Homo, que estarà decorada per a l’ocasió i en la qual els més xicotets i xicotetes, i també els majors, podran obtindre un record fotogràfic amb el ‘photocall’.

Una altra de les novetats, aquesta vegada la recuperació d’un esdeveniment, el de la nit de cap d’any. El 31 de desembre hi haurà celebració per a tot el municipi. S’instal·larà una carpa al Pla de la Font amb pantalla per a poder veure i celebrar les campanades i música en directe, amb les actuacions del grup pegolí Blat i un Dj.

La tercera novetat en la programació serà la de l’arribada dels patges reals, qui arribaran a Pego el dia 4 de gener per a recollir totes les cartes dels xiquets i xiquetes del municipi. Ho faran en un punt del municipi “amb una atmosfera màgica”, en el Calvari.

Serà l’avantsala d’un dels moments més esperats pels més xicotets i xicotetes, la gran cavalcada dels Reis Mags, el 5 de gener. Un esdeveniment que recupera la normalitat després de diversos anys afectat pel Covid. “Tornarà al seu recorregut més tradicional, des de la Plaça Jaume I, fins a la plaça de l’Ajuntament, i des d’allí fins al Pla de la Font”.

Estalvi energètic

Els elevats preus de la factura de la llum tampoc passen desapercebuts en l’època nadalenca. Conscients d’això, el consistori ha decidit programar una encesa nadalenca diferent, “pensant en l’estalvi energètic”, matisa l’edil de Medi Ambient, Laura Castellà. Així doncs, el tradicional encés de llums serà l’1 de desembre, però a diferència d’altres anys, tan sols s’il·luminaran els carrers del barri antic. Posteriorment, s’il·luminaran els diferents carrers amb motius nadalencs pels quals passarà la cavalcada reial.

 

Publicat en: