noticies noticies

Piles i aparells elèctrics i electrònics de xicoteta grandària, les deixalles més reciclades en els mini ecoparques

Es retiren al voltant de 10 quilos de piles cada dues setmanes entre els sis punts habilitats

Els xicotets aparells elèctrics i electrònics i les piles (de botó i alcalines) són dues de les deixalles que més reciclen els pegolins i pegolines. Així ho demostren les dades registrades després del primer any d’instal·lació dels mini ecoparcs en diferents punts del municipi. Es tracta dels contenidors amb forma de ‘mupi’ dividit en el seu interior en set compartiments per a separar els materials que veïns i veïnes poden reciclar: a més de les piles i els aparells elèctrics i electrònics de xicoteta grandària; es poden depositar bombetes incandescents, bombetes de led de baix consum, bateries de xicotets electrodomèstics i cartutxos de tinta.

Segons expliquen els operaris del servei municipal de neteja encarregats del buidatge dels contenidors, es retiren al voltant de 10 quilos de piles cada dues setmanes entre els sis mini ecoparcs instal·lats en diferents punts del municipi.

També ha sorprés la quantitat d’aparells elèctrics i electrònics de xicoteta grandària que es reciclen, principalment telèfons mòbils i els seus respectius carregadors. “És el segon contenidor amb més deixalles després del de les piles”, expliquen.

Quant a l’ús dels contenidors, expliquen que els que més quantitat de deixalles contenen després dels buidatges periòdics (cada dues setmanes) són els dos que es van instal·lar primerament, al desembre de 2021. “Pot ser que per la seua ubicació, un està en el Passeig Cervantes i l’altre en una dels carrers més cèntrics, Jaume I; encara que també pot ser que siga per la seua antiguitat, els altres quatre encara no han complit un any, pot ser que en uns mesos les xifres s’igualen”, expliquen el regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra.

“Estem contents per l’acolliment que han tingut els mini ecoparcs entre els veïns i veïnes. Creiem que els sis contenidors faciliten el reciclatge, tan important per al nostre municipi. És una de les nostres prioritats vigilar per la cura del medi ambient. La intenció és també potenciar durant el 2023 el reciclatge entre els col·legis i els col·lectius socials”, apunta l’edil.

 

Publicat en: