noticies noticies

Pego aposta per un mètode innovador per a acabar amb la processionària del pi

El procediment consisteix en un tractament d’endoterapia vegetal que s’injecta directament en el tronc de l’arbre, evitant així contaminar el medi ambient i generant el mínim impacte possible

Aquestes tasques es realitzaran principalment en jardins públics i zones verdes més sensibles com els que es troben prop de centres educatius

Erradicar la processionària generant el mínim impacte possible al medi ambient. Aquest és l’objectiu de l’actuació que ha iniciat l’Ajuntament de Pego per a previndre i controlar la plaga d’aquesta eruga de pi a través d’un tractament d’endoterapia vegetal totalment ecològic i segur.

El tractament consisteix en unes injeccions de baixa pressió en el tronc de l’arbre mitjançant les quals el producte es dirigeix directament als gots vasculars de l’arbre, fins a distribuir-se a la resta de teixits. Per a realitzar aquest tipus de tractament el consistori ha decidit confiar en una companyia especialitzada en aquest de treballs (control de plagues i sanitat ambiental), Anticimex.

Expliquen des de la regidoria de Medi Ambient i des de l’empresa encarregada del servei que aquesta metodologia, la d’injecció directa a l’arbre, millora la seua efectivitat, permetent controlar la plaga amb solament un tractament. Per això, “es reduirà l’impacte de la plaga de la processionària a llindars mínims, eliminant d’arrel qualsevol afecció que puga ocasionar a la ciutadania”, comenta la responsable de Medi Ambient, Laura Castellà.

Recalca l’edil que el mètode “és totalment sostenible i segur perquè, per la seua aplicació, no contamina ni sòls ni aigües, és respectuós amb altres espècies, afavorint la biodiversitat, i és innocu per a la salut de les persones”.

Les intervencions, indica l’edil, es duran a terme en totes les zones verdes del municipi, posant especial atenció als jardins públics i els centres educatius per ser considerats espais més sensibles a causa de la seua alta concurrència de persones.

 

Publicat en: